22 February 2013

KFC

Semalam pergi ke AEON. *baca: Jusco*

Beli makanan, beli broadband.
Dah nak balik, singgah KFC
Dah berbulan2 tak makan, tetiba rasa nak makan
Masuk KFC, tengok ada menu baru tak.

Sekali ada...
Ni haa..

Tengok harga, hmmm..murah. RM11.80
Tengah tunggu turn
Duk pikir, 
Nak beli ke tak nak, nak beli ke tak nak


Last last
Bila dah sampai turn.
"Makan, bungkus?"
"Err..bungkus"
"Nak makan ape?"

"ermmmmmmmmmm.....
"Cheesy Wedges 1"
"itu je"

Hahaha
Last2 aku beli yg ni je.
*gambar ehsan KFC


Tak leh la....
Still terbayang lagi dalam kepala, gambar ayam KFC yg aku tengok dulu.
Kalau cerita kt sini, nanti terus semua cancel makan ayam KFC.



Drama Realiti

Masuk tahun baru ni macam2 plak drama realiti yang berlaku dalam dunia artiz Malaysia.
Sebelum ni kecoh cerita Ombak Rindu (kisah Shila, Sharnaaz, ND Lala). Shila pun dah jadi macam Taylor Swift dah. Putus cinta dapat ilham lagu baru. Tapi, lagu baru dia tu not bad gak. Full of emotion orang kata. maklumlah. Luahan hati sendiri.

Sekarang ni ada drama terbaru. Konflik dia lagi kompleks dari kisah cinta terhalang Shila ni.

Kisah Fizz Fairuz bertunang-putus tunang-disihir?
Kisah ni kalau follow one by one statement mula dari Fizz, lelaki yg dikatakan suami x-tunang Fizz, x-tunang Fizz memang pening. Sebab bercanggah. Yg ni kata A, yg ni kata J, yg satu lagi kata P. Nampak tak permainan dia....kontra yg amat.

Sape2 pengarah kt Malaysia ni boleh la pikir skrip siap2, leh buat telenovela cerita diorang ni.





Dah lama tak layan cerita Akasia.


20 February 2013

Lampu Isyarat ajaib

cr:kosmo


Konfius kan? mana satu yang betul. 
Lampu isyarat ini ada di China. Atau lebih tepat di Taman Tema Yangrenjie, Chongging. 
Tapi jangan risau, fungsinya sebagai hiasan sahaja. Orang buat derkk je tengok lampu ni. 

Kalau kt Malaysia, mau tak jam tengah jalan ada lampu cam ni. 

15 February 2013

#RussianMeteor

I never expected to watch this in real life. Have you watch it?
A meteorite shower has crash landed across Russia's Ural region, injuring over 250 people and damaging buildings in six cities. Residents in Chelyabinsk reported shaking ground, windows shattering and car alarms going off as the rocks fell to Earth.



you can see the meteor just suddenly appear on the sky. wow. it's like i'm watching the sci-fi film!. But it's real. it's happening.

But my question is, why no one see this coming? like they predict about the asteroid 2012 DA14 that will pass by Earth tonight, but they can't see this one?




Allah Maha Besar, Maha Mengetahui segala yang di langit dan di bumi. 

07 February 2013

Utautai No Ballad (Singer's Ballad)- D-Lite (Daesung)


short version.
will be released on 27 February 2013.