20 April 2015

Sakitnya Tuh Disini

Finally aku jumpa video asal orang yang duk ajar senamrobik pakai lagu ni. Selalu duk tengok yang parodi je..ingatkan ape lah yang kumpulan syiro dalam maharaja lawak mega duk buat..rupanya video asal dia memang ajar senamrobik. haha.. macam best je. boleh ikut untuk buat senamrobik sendiri.


19 April 2015

BIGBANG - 'MADE' TOUR TRAILER




Finally they are coming back!





p/s: holding scissors itching to cut daesung's hair.. lmao. so ready for this comeback and get the new album. seungri looks the best here. haha.. and why i'm writing in small font?? ok never mind. going to watch that trailer again. 

18 April 2015

Dry Skin Cream

Orang kata, kalau kulit kering tu tandanya tak cukup air dalam badan. Jadi jalan penyelesaiannya? minum air banyak banyak. kalau malas kena jadi rajin, kalau malas jugak... kena ikhtiar cara lain. kalau payah nak minum air, try guna cream/lotion. banyak jenis lotion ada kt kedai. sekarang aku try pakai yang ni.  


dry skin cream. daily moisturiser for dry to extra dry skin. 
so far...ok. kalau sebelum ni aku tak suka pakai krim atau lotion sebab rasa gatal2. tapi yang ni ok. tak de rasa gatal-gatal. 

14 April 2015

Assalamualaikum

Satu satunya persembahan di ABPBH 2014 yang berbaloi untuk ditonton semula.
Ya. Sampai sekarang aku masih duk ulang video ni. Kalau ini AJL, Faizal Tahir dah menang dah.




mesej lagu ni sangat mendalam.
lirik lagu dalam lagu Assalamualaikum yang paling menusuk bagi aku.

"ramai yang hina agamaku"
"terasa bakar di jiwaku"
"apa kita hanya terima sahaja"
"apa kita hanya berdiam sahaja"


makan dalam....

01 April 2015

New Hard Disk

I have one bad habit. I tend to copy and save any dramas, movies, shows, music videos, mp3 files into my hard disk. either in laptop or in my external hard disk. Sometimes, i don't really want to watch them but still, i'll save them first. Watch or not...it doesn't matter. All I know is... save! save! save! 

So the result...as you can expect...will be like this.


all in red! almost full. =( 

so, the solution is...get a new hard disk! =)
actually i should delete some of the files..but *sayang la nak buang =P*



The price is quite okay. I got discount for it. Haha!
Last day shopping before gst. The price probably get higher after this due to that extra 6%