Showing posts with label Juara Lagu. Show all posts
Showing posts with label Juara Lagu. Show all posts

23 January 2017

AJL 31

Dah jadi anual event pula dekat blog untuk update pasal Anugerah Juara Lagu. Haha

Kebanyakan lagu yang masuk final tahun ni adalah lagu OST filem atau drama. 
No wonder AJL kali ni buat promo lagu final ala-ala poster filem. Classy!

Komen pasal persembahan 

 
Obses: Sorry. terlepas persembahan Obses. Tak tau akim nyayi macam mane. Harap-harap tak sumbang lah. 


Ku Rela Dibenci: Sesuai la dengan tajuk lagu. Cara budak ni nyanyi memang nak suruh orang benci. Sumbang. Cuba lagi dik!

Setia: We want Faizal Tahir!!


Anugerah Terindah: Motif nak pakai baju tentera laut?? Style nyanyi macam Azlan The typewriter. 

Terakhir: Abang MPP!!! haha.. kawan aku komen semalam- macam Presiden MPP tengah nyanyi untuk malam kebudayaan. Better la daripada adik dia aiman tino. 

Di Amaran Mama: Okay okay je. 

Kalah Dalam Menang: Antara favourite aku semalam. Tapi apa motif tukar baju semalam? Walaupun kalah AJL, tapi bagi aku dia menang dari segi kekuatan mesej dalam lirik lagu ni. Thumbs up! 

Selamanya Cinta: Lagu favourite ni! Ingatkan boleh la sangkut no.3 tapi tak de. 

Hang Pi Mana: Haihhla... biasa2 je sebenarnya persembahan ni. Macam mana ramai boleh vote untuk persembahan terbaik. Tapi serius. muka penyanyi tu satu geng dengan aiman tino dan sufian suhaimi. Abang sulung diorang agaknya. 

Sudah Ku Tahu: Sayangggggg!!!! Tu je highlight lagu ni sebenarnya. Terus dapat nombor 3.

Terimaku Seadanya: Bila pemenang Juara Lagu& Vokal Terbaik bergabung. Menang la jawabnya. Pendek gila rambut misha. 

Lelaki Teragung: Paling memorable bagi aku. Very the glamm!! Lagu tu pun lagu OST. Lagu OST untuk drama 7 Hari Mencintaku. Sebelum ni dengar macam biasa je, tapi dayang truly perform this song like a diva last night. Habis je nyanyi semua bagi standing ovation. Memang dah agak.. mesti boleh menang vokal dan sangkut mana2 tempat. Sekali betul!. Menang vokal terbaik dan Juara Lagu! 












26 January 2016

Pasca AJL30

Biasa aku buat post pasal ajl. Tp kali ni rasa malas nak review panjang panjang. Overall macam tak best sket final ajl kali ni

Sebenarnya aku ralat bila aku punya favourite macam tak bagi all out. Walaupun dia berjaya sampaikan mesej lagu tu dengan baik. But still...if he did like as good as his performance at abp last year..confirm ada harapan nak menang. Tapi dia buat simple gila. Pastu vokal pulak tak smooth mcm yg abp tahun lepas. Lepas dia perform,aku dh rasa dia mcm susah nk menang no 1.

Jadi aku pun terima dgn hati yang terbuka bila lagu potret dapat no 1. Sbb potret antara favourite aku jugak. Selalu layan lagu ni dalam radio. Tak sangka rupanya akim dan abang dia yg cipta lagu ni.


Review AJL30 aku secara ringkas

  • Hazama- tak sihat ek? Suara pancit. Banyak terkucil. Effect asap atas stage tu dah smart dah
  • Annoyed ngan penaja. Cam biasa.
  • Pengacara banyak tersasul. Like seriously fafau??? Jerat percintaan tahun 1996 lah..bukannya 1986.
  • First time tengok kumpulan drama band. Diorang rupanya...slalu dengar kt radio je lagu ni. Not bad vokal. Pandai nyanyi live.
  • Kalau perasaan, ramai yg nyanyi cam dayang tahun lepas..nyanyi pastu pause jap. Konon2 nk show off vokal best kot.
  • Persembahan selingan macam tak brape menjadi. Yg best hanyalah duet jac dan hafiz. Vokal terbaik di ajl 30. 

P/s: lol..jadi panjang jugak post ni. Bila dh membebel kan...cmtu la jadinya. Haha


19 January 2015

AJL 29. Apa yang best dan tak best?

Tiap2 tahun mesti aku ada buat post pasal Anugerah Juara Lagu. Walaupun tahun ni sekali lagi lagu favourite aku tak masuk. *menyampah tau* tapi tetap gak gigih nak komen.

anyway.... antara perkara yg aku ingat semalam

1- Malaikat - antara lagu yg aku suka la jugak.. kreatif la jugak awal2 persembahan dia tu. ala2 baju ramlah ram yg keluar bentuk love merah tapi versi moden gitu. 

2- Lampu chandelier *betul ke aku eja tu?* jatuh time Indah nyanyi lagu Percayalah. Terkejut aku tengok. Nasib baik tak kena Indah or pemain violin tu. konfius aku...gimik ke memang terjatuh. bila tengok lagi sekali... macam gimik je. Lagi satu.... baju Indah cantik sangat. I like! macam princess.


3. Hologram Alyah. very the advance gitu. Suka jugak konsep ni. something new. tapi kalau boleh tak payah la lama2 sangat. Bosan jadinya. 

4. Baju Dayang cantik! tapi struggle sangat tengok dia nak naik pentas ambil award tu. Haha

5. Mojo and The Caliph Buskers! well done! serious lepas diorang perform aku dah agak mereka akan dapat Anugerah Persembahan Terbaik. aku rasa Caliph Buskers betul2 dah curi tumpuan semalam dan terus jadi viral. tenggelam jap sape yg perform lepas diorang. 



6. Tetibe ada audio "goodnight mh370" ending dayang punya persembahan. T__T ingatkan suara backstage. sedih la.. 

7. Aku tanya apa khabar........ aku tanya apa khabar semua. Bila tengok barisan juri aku dah boleh agak lagu Apa Khabar boleh sangkut Top 3. Tak sangka terus dapat title Juara Lagu. Kalau nak compare Joe & Malique.. aku lagi suka lirik Malique. Terkilan waktu Teman Pengganti dulu dia tak nyanyi sendiri lagu tu. Tapi lagu ni nak kata deserve menang tu tak de lah.. tapi aku ok je dia menang. 

tu je kot yg memorable bagi aku. persembahan lain tak berapa nak melekat dan no komen. haha

Yang tak berapa best pulak...
8. Iklan Qu Puteh yang sangat annoying bila selang 10 saat kena duk promote Quputeh Quputeh barula puteh. sorang2 muka tak ikhlas nak promote. lol Jatuh standard AJL bila buat camtu. Kejadahnya duk nak promote produk penaja je. Agak2 la kan.. Tak yah going overboard sangat. Angin aku tengok iklan dia je sepanjang anugerah tu berlangsung semalam. Tak cukup nak kena promosi depan stage, ada pulak pengacara2 kt belakang stage yg duk promote produk pamoga quputeh. Adoi... 

9. Pengacara yg lemau kaku kejung. Adoi Scha... awat la hang lagu tu.. AG dah ok dah. Tapi kesian bila AG try nak buat lawak or make it fun, Scha tak sambut dan bagi respon ala kadar je. -_- Lagi satu malas buat homework, banyak sangat tengok que card, tak ceria.. 

10. Mana VIP/VVIP waktu nak sampaikan anugerah? Konfius aku time nak announce sape menang. Bagi macam tu je. Tak leh blah..hadiah pun nak selitkan beg penaja. adoi. besar pulak tu. lol


Tak banyak sangat nak komen sebenarnya pasal AJL kali ni.. (tapi dah panjang sangat post ni...lol) tapi tu lah...aku menyampah pasal penaja. Over sangat.

Meh la layan video klip lagu Juara Lagu. 




12 June 2014

Ini Pokok sangat berhantu



Bukan pokok di atas.

Ini haaa...




Lagu Pokok dendangan Meet Uncle Hussein ft Hazama.

Hari ini tetibe lagu ni terngiang-ngiang di telinga. Dalam kepala asyik duk terpasang lagu ni. Macam ada mp3 je. lol. Kalau nak ikutkan sejarah blog ni, aku dah pernah tulis pasal lagu Pokok di blog. See?? betapa berhantunya lagu ni. Dia buat comeback! Dan juga setiap kali ada pertandingan Juara Lagu, mesti aku teringatkan lagu ni, juga aku pernah selitkan di entri Juara Lagu aku tahun ni. See.. see.. it's haunting me and this blog. it keeps making appearance here and there.*gelak lagi*

Aku rasa lagu ini sangat kuat dari segi liriknya. Walaupun penuh dengan pantun yang kita pernah dengar, but it's still something that we can think about... *hah tetibe speaking*



Pesan orang tua tua, malu bertanya sesat jalan. Nak hidup kena banyak explorasi. Baru tambah ilmu pengetahuan. Cikgu, Ibu, Kawan, Pengalaman juga suatu pembelajaran hidup. Jangan kekok bertanya, jangan segan nak mencuba. Tak try tak tahu. Jangan terlalu nak beralasan. Nak berbelanja jangan ikut kehendak sangat, tengok keperluan tengok kemampuan. Barulah hujung bulan masih ada ruang nak bernafas. Apa jua yang nak dibuat, pasti ada cabaran tapi jangan mudah melatah. Yang penting kesungguhan dan minat. Bukan senang nak senang, bukan susah nak susah. Yang penting jangan mudah mengalah. Jika buntu, mohon petunjuk dari Yang Maha Esa. - Bebelan ikhlas kepada diri sendiri. 

27 January 2014

Anugerah Juara Lagu 28. #AJL28 Best ke?

Habis sudah AJL 28. Ni aku punya komen.


Opening: Kenapa tak panggil Faizal Tahir je???? ok lupa, dia dah tak boleh join. *muka sedih* Ralat sebab waktu lagu Mahakarya Cinta masuk final AJL dulu, Faizal Tahir tak dapat nak join *pun sebab sama jugak* Rindu nak tengok Faizal Tahir perform lagu ni lagi. Shila tu ok la, tapi Mus memang tak best dia nyanyi lagu Faizal Tahir. Sorry.

Aku Pelat: Best! Aku suka lagu ni, tapi waktu tengok kt tv terpaksa tahan telinga dengar mak aku membebel pasal kumpulan Salam Muzik ni. Mak aku memang tak berapa gemar lagu ala-ala bercakap laju ni *baca: lagu rap* Sebagai persembahan pertama memang ok lah. Happening orang kata. 

Takkan Terpisah: Biasa je. Vokal Black agak kurang mantap di akhir akhir persembahan. Ingatkan ada harapan nak menang vokal terbaik tapi bila dah nyanyi macam tu, memang say goodbye la kt award vokal terbaik.

In Love With You: Noh & Aizat memang sempoi. Very The Beatles ok style diorang. Retro sangat. Mak aku pun suka. Persembahan ok, dan santai. Tapi aku tak target pun lagu ni dalam ramalan aku.

Hanya Aku: Wah, memang glamour ek kumpulan Hyper Act ni? Ramai gila penonton duk bersorak. Aku memang suka lagu ni sebab lagu tema Teduhan Kasih. Tapi tak tau nape ramai yang kata lagu ni ada harapan nak menang. Bagi aku biasa je. Standard lagu karaoke zaman 90-an. Lagu jiwang orang kata. 

Bosan: Stacy dah tak menari macam dulu. Aku cuma suka part terbang tu je. At least ada la kelainan yang dia buat. Vokal pun dah tak strong. Sorry to say, memang tak nampak ada harapan nak menang. 

Bahagiamu Deritaku: Skema sangat tajuk lagu. Hahaha... Sedap pulak aku rasa lagu ni. Selama ni tak alert sangat. Tapi tiap-tiap tahun Hafiz nyanyi lagu style macam ni je. Bosan dah. Overall, persembahan vokal memang best. Props tu ermm..gigih benor crew angkut pokok-pokok naik atas pentas. Teringat waktu Hafiz mula mula join final AJL nyanyi lagu Masih Jelas yang ada hiasan pokok putih tu. Macam tu lah konsepnya tahun ni. Cuma tukar hiasan putih tu ke pokok kayu.  

Penglipurlara: Okay...this is out of topic. Lagu ni mengingatkan aku dengan lagu Pokok dendangan Meet Uncle Hussein dua tahun lepas yang tak dapat masuk final AJL. Sebab lirik lagu Penglipurlara ni ada unsur2 pantun2 diselit dalam lagu jadi lirik sama macam lagu Pokok dulu. Aku tak puas hati kenapa lagu ni boleh masuk final tapi lagu Pokok tak lepas??? Ironi. kedua duanya dinyanyikan oleh Hazama. 
Ok. Back to Hazama... it's a good song. but unmemorable performance for me. Yang aku ingat dia agak freestyle atas pentas. oh yeahh.. The Penglipurlara, very creative. Game On! Nanti aku tengok balik performance diorang. 

Ikut Rentakku: Kelasss sangat tau penyanyi latar Jaclyn Victor. Siap ada Adibah Noor, Dina Nadzir, Atilia, & Salamiah Hassan lagi. Sorang lagi tak kenal, ampunnn! Salamiah Hassan tu. Penyanyi legend kot! Tapi sayang kamera tak tunjuk sangat dia. Aku kt depan tv duk pikir2 sape lah akak yang nyanyi kat tepi sekali tu. Sebab yang jelas nampak Adibah Noor je. Jac punya persembahan simple je tapi jadi nampak menarik sebab ada iringan background vokal yang mantap daripada penyanyi terkenal. Vokal dia memang best. Layak lah nak challenge Hafiz untuk vokal terbaik. 

Sahabat: Hmmm... Najwa Latif and the gang. Lagu ni santai je kan.. sedap suara Najwa.Tema sahabat. Dulu bawa tema budak2 sekolah, sekarang up jadi pelajar kolej pulak. Sedap suara Sham yang nyanyi tu. Yang rap tak berapa best. Tapi tak suka sangat konsep Najwa bawak ni. Next...

Tanda Tanya: Persembahan daripada Azlan & The Typewriter. Aku tak berapa suka suara bingit Azlan ni sebenarnya. Dia ni memang satu gang la dengan Black, suara tinggi sangat. Pastu Azlan kalau nyanyi mesti banyak part menjerit. Satu benda je yang aku suka pasal persembahan diorang, mic stand Azlan. Menarik. Cool! 

Kau Yang Terindah: Kelakar la persembahan Alyah ni. Sekali keluar Thor kau!!! Vikingdom punya props ke??  hahahha...tapi baju Alyah cantik. 

Kalau Aku Kaya: This is my favourite performance. Pandai Altimet & Awi Rafael. Sangat mengikut tema Game On.  Turun duit dari langit konsepnya. Memang nampak happening bila kamera tunjuk audiences dalam dewan semua excited ambil duit duit yang turun dari langit tu. Sangat cantik bila lagu ni jadi lagu penutup daripada finalis. Kalau aku jadi juri, aku pilih Kalau Aku Kaya sebagai Persembahan Terbaik. Tapi sayang, kategori ini ditentukan oleh SMS. Jadi memang susahlah nak menang. 

Closing acts: Hulll..lagi lagi Amy Search. Lagi lagi Ziana Zain. Tak de orang lain ekk? Takde lagu lain ekk?? Please la...selalu je nak panggil otai2 nyanyi lagu rock, lagu lama. Sekali sekala tu boleh tapi kalau dah tiap tiap tahun panggil diorang, AJL panggil diorang, ABPBH pun panggil diorang. Bosan wehh.. Waris lagi cun kalau dia nyanyi lagu Rembau Most Wanted. Ajak la Dato' M Daud Kilau join sekali. Baru fresh. 

Ramalan aku:
Vokal- Hafiz, Persembahan- Awi&Altimet. 
*aku teka dua kategori je, yang Top 3 aku malas nak teka sebab tak tau sangat lagu-lagu yang bertanding.

Pemenang:
Vokal- Jaclyn Victor
Persembahan- Hafiz   (duhhh...ni mesti sebab undi SMS)

Juara Lagu: Bahagiamu Deritaku  (ok la. lagu ni pun best. ramai yang kata, sebab Azmeer ketua juri, so lagu balada ada harapan besar menang AJL)
No. 2: Hanya Aku           (tak sangka menang no. 2)
No. 3: Kalau Aku Kaya   (yeahhh lagu ni dapat award jugak)

AG & Scha did a good job as the hosts for AJL. Tak de banyak jenaka kutuk mengutuk. Bagus. Paling best ayat Scha 'Biar tak lawak tapi jangan biadap' good point!

Tapi aku rasa kesilapan besar AG & Scha adalah bila diorang tak bagi peluang kepada LY& Baiduri selaku pemenang Juara Lagu untuk bagi ucapan. Ada ke patut Hafiz awal2 dah keluar bagi ucapan. Respect la sket kat tuan punya lagu tu. Bagi peluang kt diorang nak bagi ucapan. 

Kesilapan TV3 juga bila nama pemenang yang keluar di skrin adalah nama penyanyi bukannya nama lagu atau nama pencipta lagu tersebut. Like Hello??? ni Pertandingan LAGU ok. Ada ke patut....dekat skrin, Juara Lagu- Hafiz. Sepatutnya tulis lah... Bahagiamu Deritaku. 


Lastly, aku suka set pentas AJL kali ni. So, overall best ke AJL 28 ni? Bagi aku boleh lah. bestlah jugak walaupun ada benda2 yg aku tak puas hati.  

11 January 2013

AJL 27 - Teman Pengganti

ok, i know it's few days late. but whatever la kan. 
i just want to post my favourite performance of that night. 

Teman Pengganti- Black & RJ 
original singer (Black & Malique)

seriously, penyampaian emosi, lirik, melodi yang cukup berkesan daripada overall team Black & RJ. me from just casual listener je before this, dah jadi terminat habis dah dengan lagu ni. before this I always know that Malique's songs are great. I really like his songs especially his lyrics. I think all can accept that they won the Best Performance Award. But sad that they didn't get the top 3 because I think they deserve one spot there. Ok, maybe they got top 4. heh, nak jugak kan. 

Malam tadi, duk menjalar kt youtube, lepas satu, satu layan lagu Malique. Esok dah plan nak pergi cari album dia. Worth la untuk I beli album dia ni. Harap-harapnya adalah kt kedai speedy. kalau tak, tak tau nak cari kt mana. Bukannya rajin sangat nak pergi jauh2 just to buy CD kan. Biasalah... 


Ok, komen sikit pasal AJL 27 keseluruhannya. 
Tak banyak komplen sebab semua yang menang I boleh terima. Takde kot kes macam previous years, yang I angkat2 kening, kerut2 muka bila diorang announce the winner. Ok lah, Yuna menang, memang one of my predictions pun. Oklah, Hafiz menang vokal, walaupun kalau boleh I nak Black yang menang, tapi x pelah, Hafiz pun best juga vokal dia malam tu. Persembahan lain, tak de yang memorable pun, tapi takde jugak yang terlebih gimik sampai buat I menyampah, sederhana je semuanya. baguslah tu. Kadang-kadang persembahan yang sederhana tu lah lagi buat penonton hargai sebab boleh dengar lagu dengan aman damai. 
Cumanya, persembahan interlude tu, asyik2 lagu rock kapak, asyik2 lagu2 tu juga yang diorang perform. AIM pun lagu tu, Anugerah Bintang Popular pun lagu tu, AJL pun nak juga jemput diorang nyanyi lagu tu. Lagu ape? Ala..lagu2 orang duk buat karaoke tu. Dah bosan kot. Nampak sangat I suka tengok anugerah2 camni kan. Habis tu, dah tayang kt TV tengok je lah kan. heh. 

Tu je kot, esok I try update misi I mencari album Malique. jumpa ke tak. Dah panjang sangat dah entry. Biasanya pendek2 je I buat. Heh. bye bye. 

p/s: to Malique. whenever, wherever you are, harap semuanya baik baik je lah hendakNya. Semoga sentiasa sihat, bahagia bersama keluarga tersayang dan teruskan berkarya. ^__^


29 November 2011

Tanya sama pokok.....

Mesti ramai yang dah dengar lagu Meet Uncle Hussein tu kan? lagu POKOK tu...
Ok. Aku nak buat pengakuan di sini. Aku baru je dengar lagu ni dua hari lepas. Maksud aku, dengar sampai habis. sebab sebelum ni aku pernah tengok Nubhan nyanyi masa pencalonan muzik muzik dulu. tapi time tu aku buat dunno je. tak fokus pun. Dengar gitu gitu je. Lepas orang duk kecoh-kecoh pasal lagu Pokok tak lepas ke final AJL baru la aku duk terhegeh-hegeh nak cari kt youtube. Mannnn... where have i been? toleh kiri toleh kanan.... nun ke korea rupanya. tulah.. asyik dengar BIGBANG je. mwahahaha....


Best giler lagu ni wehh... aku suka dengar lirik lagu ni. Aku ni kalau dengar lagu melayu, walaupun tak fokus kt lirik, tapi kalau lirik tu boleh menarik perhatian aku, dan boleh buat aku ikut nyanyi sekali dan buat aku terfikir pasal makna lirik tu, memang lagu tu ada dalam list A+ aku lah jawabnya. (Bapak panjang ayat tu... =P )

Aku leh bayangkan betapa gahnya si Taja tu duk goreng gitar dia time final nanti (sayangnya tak masuk final). tu lahh.. sape suruh tak bagi hazama yang nyanyi. kan dah melepas Juara Lagu.

Ni plak versi Nubhan yang nyanyi time semi final hari tu.





p/s: Faizal Tahir teka antara lagu Pokok dan Penakut yang ada can nak menang Juara Lagu. Dah tu.. Pokok tak lepas, tinggal Penakut je lah kan.. tapi aku tak suka sangat lagu Penakut ni. Kalaulah Cinta Muka Buku yang menang.... *facepalm*

10 January 2011

Komen AJL 2010 & Faizal Tahir Hanyut... I'm speechless!!!

Salam semua..
Hmm.. semua dah tahukan pasal result AJL semalam. Terkejut ke tak terkejut dengan keputusan semalam??

Senarai Pemenang:

Juara Lagu: Tolong Ingatkan Aku (Ana Raffali)
Tempat ke-2: Drama King (Black & MUH)
Tempat ke-3: Noktah Cinta (Hafiz)
Vokal Terbaik: Hafiz
Persembahan Terbaik: Faizal Tahir (Hanyut)

Bagi aku yang juara tu memang aku tak sangka leh jadi juara. tak masuk dalam list aku pun. ... sebabnya persembahan dia sangat konfius. Mesej tak sampai. Tapi kredit gak la dekat lagu ini sebab lirik dia puitis.  Bila aku baca lirik Tolong Ingatkan Aku baru aku paham apa yang dia nyanyi. Kalau baca sajak pun best jugak lirik tu. Tapi memang aku tak suka konsep persembahan dia. Agak over. Baju putih tu dah cantik dah.. dia pegi tukar baju merah plak. Macam tengok teater muzikal pun ada. Tapi nak buat macam mana. Dah rezeki dia menang tahun ini. 

Naib Juara aku tak nak komen banyaklah. Memang ramai yang dah agak lagu Drama King ni akan sangkut satu hadiah. 

Tempat ke-3 ni pun oklah.. gimik memang sangat menjadi ok! Pandai hafiz berlakon. Style tukar baju atas pentas macam mawi pernah buat dulu... Persembahan dia aku suka. Simple yet memorable. Lagu tu pun sedap jugak.

& Hafiz bagi aku memang layak untuk dapat vokal terbaik. Walaupun mula-mula aku agak Black pun macam ada harapan nak menang. Tapi kira puas hati la dia menang. Duit hadiah tu bolehlah jadi modal nak bayar baiki kereta dia yang accident hari tu.. hehe..

Persembahan Terbaik memang terbaik ahhh!!! Tapi tak surprise sangat sebab dah ada cakap2 before AJL yang dia nak menyelam dalam air. Tapi gimik yang menjadi and vokal dia masa intro lagu Hanyut sangat best. Part akustik yang paling aku suka dalam lagu ni. Mula-mula aku macam nak percaya dah yang kt bawah tu memang ada air. Tapi aku rasa mustahil TV3 akan benarkan. Very risky and dangerous. huhuu... lemas betul2 tak ke naya nanti. Tapi berbaloi la dia basah kuyup atas pentas tu. hahaha.. 

FT cover balik persembahan Selamat Malam sebelum tu yang bagi aku agak kureeenggg sket. Kan best kalau family dia yang sebenar ada atas pentas tu. At least tunjuk video anak-anak dia pun dah ok. Barula sweet sket. Sayang sangat. Lagu dah best dah... takpelah.. cuba lagi ye FT. Teringin nak tengok menang AJL. Tiap-tiap tahun masuk tapi tak pernah menang AJL. 

Overall bagi aku AJL 2010 biasa-biasa jer..  Persembahan artis sumer pakat nak buat gimik terlebih-lebih. Naik rimas aku tengok bila semua buat gimik. Tapi kan.. dalam banyak-banyak persembahan malam tadi, yang aku masih boleh ingat pagi ni, persembahan Faizal Tahir, Hafiz and Yuna. Jujurnya, AJL tahun lepas lagi best. Pengacara tahun ni macam ada yang tak kena la. Pelik. Padahal sama je macam tahun lepas. Asyik ulang skrip sama. Bosan wehh... So many awkward moments between them. Tahun depan korang cari idea lain la plak ekk.. tak pun tukar je pengacara lain.

Apa-apa pun.... Tahniah untuk semua pemenang....



Pemenang Persembahan Terbaik: Hanyut (FT)

08 January 2011

Anugerah Juara Lagu 2010: Ramalan dan harapan


Hari ni 8 Januari. Esok dah masuk 9 Jan. Esok ada apa? Ye.. ramai yang tau.. yg tak tau mai nak bagi tau... esok kt tv3 ada Anugerah Juara lagu 2010. Tiap-tiap tahun aku tengok AJL ni. Tak pernah miss. hehe...

Lagu-lagu yang bertanding:
**Selamat Malam, Hanyut, Sofia Jane, Tolong Ingatkan Aku, Kebahagiaan Dalam Perpisahan, Ku Ada Kamu, Jahat, Cinta Sempurna, Drama King, Pelita, Berlari, Noktah Cinta, Extravaganza, Mencari Konklusi**

Tahun ni ada 4 lagu yang aku betul2 minat n suka dengar. Selamat Malam, Hanyut, KDP, Ku Ada Kamu. Hopefully lagu-lagu tu dapat top 3 nanti. Walaupun ramai yang ramalkan Drama King ada harapan nak menang tapi aku still harapkan salah satu lagu Faizal Tahir akan menang. Sian dia.. dah 4 tahun masuk bertanding. tak pernah dapat Juara Lagu. Antara Selamat Malam dan Hanyut, bagi aku dua-dua nya best. tapiiiiii... aku haraplah sangat, Faizal Tahir dapat perform dengan baik. takde nak sumbang mambang. sebab kadang2 FT ni suka menjerit bila nyanyi. Jarang dapat dengar dia nyanyi live better dari suara dia dalam CD. So FT.. good luck esok ye! 

Pengacara pulak still sama macam tahun lepas gak, Ally Iskandar, Faizal Ismail, and Cheryl Samad. Aku harap gak lawak2 diorang tak de nak ulang macam tahun lepas punya. Takde nak kutuk2 sorang pendek, sorang botak, sorang gelap. Bosan gak kalau asyik dok ulang yg sama je.

Ramalanku:
1. Selamat Malam
2. Ku Ada Kamu
3. Hanyut


p/s: nampak biased sangat ke sebab letak dua lagu FT. hehehe...  =P

credit pic to FB TV3Malaysia