11 January 2013

AJL 27 - Teman Pengganti

ok, i know it's few days late. but whatever la kan. 
i just want to post my favourite performance of that night. 

Teman Pengganti- Black & RJ 
original singer (Black & Malique)

seriously, penyampaian emosi, lirik, melodi yang cukup berkesan daripada overall team Black & RJ. me from just casual listener je before this, dah jadi terminat habis dah dengan lagu ni. before this I always know that Malique's songs are great. I really like his songs especially his lyrics. I think all can accept that they won the Best Performance Award. But sad that they didn't get the top 3 because I think they deserve one spot there. Ok, maybe they got top 4. heh, nak jugak kan. 

Malam tadi, duk menjalar kt youtube, lepas satu, satu layan lagu Malique. Esok dah plan nak pergi cari album dia. Worth la untuk I beli album dia ni. Harap-harapnya adalah kt kedai speedy. kalau tak, tak tau nak cari kt mana. Bukannya rajin sangat nak pergi jauh2 just to buy CD kan. Biasalah... 


Ok, komen sikit pasal AJL 27 keseluruhannya. 
Tak banyak komplen sebab semua yang menang I boleh terima. Takde kot kes macam previous years, yang I angkat2 kening, kerut2 muka bila diorang announce the winner. Ok lah, Yuna menang, memang one of my predictions pun. Oklah, Hafiz menang vokal, walaupun kalau boleh I nak Black yang menang, tapi x pelah, Hafiz pun best juga vokal dia malam tu. Persembahan lain, tak de yang memorable pun, tapi takde jugak yang terlebih gimik sampai buat I menyampah, sederhana je semuanya. baguslah tu. Kadang-kadang persembahan yang sederhana tu lah lagi buat penonton hargai sebab boleh dengar lagu dengan aman damai. 
Cumanya, persembahan interlude tu, asyik2 lagu rock kapak, asyik2 lagu2 tu juga yang diorang perform. AIM pun lagu tu, Anugerah Bintang Popular pun lagu tu, AJL pun nak juga jemput diorang nyanyi lagu tu. Lagu ape? Ala..lagu2 orang duk buat karaoke tu. Dah bosan kot. Nampak sangat I suka tengok anugerah2 camni kan. Habis tu, dah tayang kt TV tengok je lah kan. heh. 

Tu je kot, esok I try update misi I mencari album Malique. jumpa ke tak. Dah panjang sangat dah entry. Biasanya pendek2 je I buat. Heh. bye bye. 

p/s: to Malique. whenever, wherever you are, harap semuanya baik baik je lah hendakNya. Semoga sentiasa sihat, bahagia bersama keluarga tersayang dan teruskan berkarya. ^__^


No comments: