Showing posts with label Bigbang. Show all posts
Showing posts with label Bigbang. Show all posts

23 January 2017

BIGBANG




after 2015 M-A-D-E singles.. Bigbang finally release their 3rd full abum. which consists three new songs plus 8 songs from M-A-D-E singles. 1 year delay and we only got 3  new songs. 
Anyway.... this year i think i will have less time to update about them. My phase as Bigbang's fan is nearing the end. Afterall, they will focus more on solo activity this year. 

So, i guess this will be my last Bigbang item that i purchased


^_____^

12 August 2015

Bigbang: MADE "D" series


SOBER

 

IF YOU (fan edit MV)

26 June 2015

Bang Bang Bang & We Like To Party

For June Comeback

Bang Bang Bang MV





We Like 2 Party MV


01 May 2015

Bigbang Is Back- Loser MV & Bae Bae MV

Loser MV





Bae Bae Mv


19 April 2015

BIGBANG - 'MADE' TOUR TRAILER




Finally they are coming back!





p/s: holding scissors itching to cut daesung's hair.. lmao. so ready for this comeback and get the new album. seungri looks the best here. haha.. and why i'm writing in small font?? ok never mind. going to watch that trailer again. 

19 August 2014

Happy 8th Annirversary #8IGBANG





still waiting for your next full album... please comeback soon

07 February 2013

Utautai No Ballad (Singer's Ballad)- D-Lite (Daesung)


short version.
will be released on 27 February 2013.

15 January 2012

Korean drama- What's Up?

I'm following this korean drama right now. What's Up?
Story about students who enter in musical department in college. And it is a musical drama. So aspect good originals and cover version from What's Up? All I can say is... great script, great plot line, great acting, great singing!!! What's Up? is great!

Link for english sub episodes.  Kimchidramas

There's only 5 more episodes left..

Left you guys with this...


Episode 13

His voice is so angelic..... ^_^

06 July 2011

I miss Dumber Daesung!

Siapa yang pernah tengok Family Outing pasti kenal daesung kan? Siapa yang minat k-pop dan peminat kumpulan Bigbang obviously pasti kenal Daesung. Tapi ini aku nak cerita pasal Daesung dalam Family Outing. Bermula dari dialah aku kenal dengan k-pop. Kalau tidak sebelum ni aku memang malas nak ambil tahu pasal dunia k-pop.

Thanks to my friend, dialah yg ajak aku tengok Family Outing ni. Bagi yang tak tau, Family Outing is one of variety shows yang ada kt Korea. Memang famous la kt sana. Semua sekali ada 85 episod. Sayangnya rancangan ni dah tak de dah. Masa mula-mula aku tengok Family Outing, serious sorang pun aku tak kenal. Mati-mati aku ingatkan semua yang ada dalam family tu comedian. Tak sangka plak diorang tu top stars kat sana.

Tak tau dah berapa kali aku duk ulang tengok cerita Family Outing ni. Setiap kali aku tengok balik, pasti aku duk gelak2 punya walaupun aku dah tau apa yg berlaku. Dumb and Dumber brothers yang paling aku suka. Bila dua orang ni bergabung memang meletup. Ade je lawak yang diorang buat. Maknae Daesung dalam Family ni memang adorable la. Cute maknae. hehe... Sebab dia lah aku jadi minat ngan group bigbang.

Some funny moments with Daesung in Family Outing....










Ni lah starting untuk Dumb & Dumber. hahaha.... sengal tul diorang time ni.






wahh..rindu ngan Family Outing. Chemistry diorang memang menjadi. Macam real family je tengok diorang.

24 February 2011

BigBang is BACK!!!

Finally!!! After 2 years Bigbang make a comeback!
Excited beb. Favourite group release album baru. walaupun mini album, tapi sangat2 berkualiti ok!

tak nak cakap lebih2.. sape2 yang masuk sini kalau nak dengar lagu2 terbaru diorang..meh sini kita dengar... 


B.I.G.B.A.N.G. Be. T.H.E.B.E.S.T
(no more word to explain)



hmm... mula2 dengar aku rasa mcm biasa je lagu ni. best tu mmg best tp sbb part daesung sket sangat jd tak terasa sangat. choreography diorang mmg mantap. after tengok 2-3 kali diorang punya persembahan, melekat kt kepala especially part Taeyang... Tonight... tonight.. dengan tangan yang melambai-lambai tu.. hehe..



lagu feveret! hook lagu ni aku rasa part daesung. bila dia start je nyanyi.. huhuu.. with jazzy style mmg mengancam habis ahh.. then sambung ngan top's rap. mmg killer part.. falsetto gd mmg cun.



melodi lagu ni sweet. i like it!


Better than Japan's version.



yang ni aku rasa dua2 version best. mmg sesuai untuk perform kat konsert. very happening.

29 November 2010

Big Bang fever...

Okay.. sebelum bercerita panjang, aku nak letak dulu gambar hero-hero pujaan aku ini. Uhuk! Tak lah sampai tahap fanatik. Tapi aku minat giler lah dengan 5 jejaka handsome ini.
Tadaaa.....


Big Bang

Ni lah kumpulan famous amos dari dunia k-pop. BIG BANG!!!

Sekarang ni aku sebenarnya dilanda Big Bang fever. Dah berbulan-bulan aku demam. Uhuk! Uhuk! Big Bang fever ni tak kebah2. Setia je duk teman aku hari-hari. 

Jujurnya, sebelum aku minat kumpulan Big Bang ni, aku langsung tak pandang, tak dengar dan tak minat lagu-lagu korea walaupun aku ni peminat tegar drama-drama korea. Sebab bagi aku diorang ni hanya bersandarkan rupa paras yang bajet handsome dan ala-ala pretty boy gituh tapi lagu bukannya sedap pun. Hish.. x minat la aku lagu tu. 

Bibit perkenalan antara aku dengan Big Bang ni bermula bila aku tengok cerita Family Outing. Kamu tahu rancangan Family Outing? Kalau tak tau, nanti aku cerita..lain kali la dehh.. ni aku nak citer pasal Big Bang. Fokus! Fokus! hehehe..

Bila dah terfollow cerita FO, aku jadi terminat kat Daesung-salah sorang ahli Big Bang.  Lepas tu aku mula duk tercari-cari lagu Big Bang. Sekali bila dah terjumpa..hambek ko! Tak de berpatah balik dahh.... terus je maju ke depan. No turning back. 

Aku suka style muzik diorang. Aku suka tarian diorang. Very da ba bomb! gituhh.. Dan aku suka semangat dan kesungguhan diorang. Kalau nak tahu, sebelum Big Bang ditubuhkan, mereka 5 orang ni terlebih dahulu perlu melalui proses ujibakat yang sangat panjang. Berbulan-bulan diorang berlatih sebelum pemilihan dibuat. Diorang ada siarkan dokumentari tentang proses pemilihan ini. Setiap aktiviti dan latihan diorang dirakam dan disiarkan dalam dokumentari ini. Aku pun ada tengok rancangan ini. Kalau kamu nak tengok leh cari kat youtube

Bila aku tengok diorang, aku jadi termalu dengan diri sendiri. Sebab apa? diorang ni sebenarnya lebih kurang je umur ngan aku. Tapi berkat kesungguhan plus bakat yang diorang ada.. sekarang ni diorang dah jadi kaya-raya dah.. Merata-rata pergi orang kenal Big Bang ni. 

Dari usia muda lagi diorang dah nampak minat dan potensi diorang dalam bidang mana. Bila dilatih, diasuh hari-hari... jadi lah camtu.. 

Kita pun boleh jadi macam diorang gak. Kalau kita buat sesuatu benda yang kita minat, tak payah tunggu orang lain suruh, kita sendiri yang akan usaha lebih kuat untuk berjaya. Betul tak? Kalau kita dapat kerja yang dah memang minat kita, hari-hari kerja pun tak pe. Semua jadi seronok. huaaa...bestnye. Kalau gitu, aku nak kerja kat agensi pelancongan lah. Aku suka pergi melancong, walaupun aku tak pernah melancong sebelum ini.






Salah satu lagu bahasa Jepun diorang yang aku paling minat.



ni plak.. lagu LIES. lagu yang telah menaikkan nama BIG BANG.


ada sape-sape peminat Big Bang kt sini? hehehhee... selamat berkenalan...  (^_^)