Showing posts with label Segmen Blogger & Giveaway. Show all posts
Showing posts with label Segmen Blogger & Giveaway. Show all posts

20 August 2016

Giveaway Dan Pencarian Bloglist by Jepun Mari

Salah satu cara nak mulakan blogwalking adalah dengan menyertai giveaway.
Join satu giveaway, lihat senarai peserta giveaway, dan mulakan blogwalking dari blog ke blog yang turut menyertai giveaway yang sama. Itu salah satu cara yang selalu aku buat. Memandangkan aku ada masa sekarang ni untuk blogging. Why not mulakan balik aktiviti blogwalking ni.

So, jumpa satu giveaway yg terkini. From Jepun Mari.

Giveaway Dan Pencarian Bloglist by Jepun Mari


Syarat penyertaan senang je. So kawan-kawan blog, jom join giveaway by Jepun Mari. Tarikh akhir 23 September 2016. Masih ada masa lagi. 

20 September 2014

Segmen Raya 2014 By Bella Din

Satu lagi segmen.. kali ni sempena raya.
Jom join SINI. untung untung dapat duit raya. ^__^


Segmen: Saya Sayang Blog Saya

Selamat bercuti hujung minggu!

Pagi pagi ni tetiba rasa nak join segmen. Heeee =)


Klik SINI untuk join.



p/s: teringat ada satu iklan petronas waktu merdeka dulu2.. ada satu budak lelaki tanya soalan. kenapa saya suka rumah saya? why i like my house? why i like my house? sebab dia best.......




30 August 2014

Segmen: Kapas Putih September Bloglist

Dah lama tak join segmen. Yang ni ada satu segmen baru sempena kemunculan bulan September nanti. Jom join sama-sama ^___^


Klik SINI dan join. 

06 July 2014

Segmen : Blogwalking sempena RAMADHAN 1435H


Klik di sini untuk turut serta 


Selamat Berpuasa
Selamat ber'blogwalking' 

Segmen Jom Blogwalk ! by Mellya

Assalammualaikum.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Dengan sukacitanya Mellya merasmikan Segmen Blogwalk kecil-kecilan anjuran Mellya sendiri. Hihi harap ramailah yang sudi join. Tambah kenalan, tambah page views sekali ye.


TAMAT 24 JULY 2014.
Syarat penyertaan :

**SYARAT WAJIB**
Create post bertajuk "Segmen Jom Blogwalk ! by Mellya"

Tinggalkan link penyertaan di entry ini sahaja 

**SYARAT TAK WAJIB** 
Follow Blog dan tekan iklan yang ada

P/S : Terima Kasih daun keladi bagi yang menjayakan Giveaway Mellya dan Iola serta Simple Giveaway Projek Dress Bajet. Tahniah juga buat pemenang :)



p/s: kasut pink tu cantik. 

22 June 2014

Segmen: Blogwalking SEBELUM Puasa


JOM! JOM! Kita join segmen blogwalking sekali lagi. Kalau yang belum join, sila join dengan segera. Sila klik banner di atas ataupun di blog Ayu Insyirah 

14 June 2014

Segmen Pencarian Bloglist #1 Mieyaatiera.com


Segmen Pencarian Bloglist #1 Mieyaatiera.com

Pencarian bloglist bagi bulan June sehingga Ogos 2014 di Mieyaatiera.com bermula pada hari ini, 12 June 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 22 June 2014, tepat jam 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mieyaatiera.com dan Like Fanpage Mieyaatiera.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Pencarian Bloglist #1 Mieyaatiera.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

Senang dan mudah bukan?

50 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta untuk memasukkan url blog Mieyaatiera.com ke dalam bloglist kalian juga.

Manakala, 5 orang pemenang bertuah akan dipilih sendiri oleh Mieya untuk memenangi hadiah misteri. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 29 June 2014.

07 June 2014

Segmen Blogwalking & Bloglist by Aniesa Ahmad


JOM sertai segmen blogwalking by Aniesa Ahmad. Klik di SINI. Nak klik banner kt atas pun boleh...
Selamat berhujung minggu. 


Gambar Hiasan


06 June 2014

Saya nak Lipstik Mary Kay


Tertarik nak join GA ni sebab lipstik tu. Haha... give me that! Ok....kena sabar lepas 15 Jun baru boleh tau sape menang. Tapi tengok kt syarat nak menang..alamak. susah la plak. Tengok hadiah lain..hmm.. ok lah. I join jugak. Never give up! Untung nasib cabutan bertuah, dapat topup pun dah bersyukur dah. Nasib baik tuan punya GA dah lanjutkan tempoh GA ni. So, sape2 yang belum join tu, boleh la ke SINI
TQ!

05 June 2014

Segmen: Happy Blogwalking Together-Gether By: Miss Fatyn


Jom sertai ramai-ramai di blog miss fatyn. Happy Blogwalking!  ^__^


Segmen #1 blogwalking bersama ZURNIE IRMANI sempena cuti sekolah

Another day another new segment
Yang best bila join segmen macam ni, aku ada tempat nak start buat blogwalking. Hehe...so, apalagi. jomla join ramai-ramai. Klik banner untuk ke destinasi: Zurnie Irmani


TQ!

31 May 2014

Giveaway RM300 By Blog Pancing Elih

Jom sertai segmen Giveaway by Blog Pancing Elih


Dateline: 4 June 2014. Klik pada gambar banner di atas untuk turut serta. 


SEGMEN: blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah

Mood blogwalking dah datang... jom join segmen ni di blog Ayu Insyirah ^__^






Segmen 48jam Mini Blogwalking bersama Anis Zahirah

Dah lama tak join aktiviti macam ni. Jom join! =)


02 December 2011

Giveaway From Korea & Sydney


Ini ada satu giveaway yang menarik. Syaratnya simple aje. Nak tau? silalah klik pada gambar di atas.
Sebaya dengan my adik rupanya Syaza si penganjur giveaway ni.
30 November- last paper SPM dia. Nak wish good luck...kot2 Syaza pun dah merdeka jugak.

Apapun... semoga berjaya dengan jalan yang akan dipilih nanti. SPM is not everything but it will lead you to your future self. Enjoy your journey,take care & good luck! ^_^

29 November 2010

Syilasyira 1st Giveaway

Satu tabiat aku kalau dah aktif kt gengblogger, join kontest. Kat sana banyak kontest kalau ada sape2 nak join. Tetibe bosan x de keje nak buat, boleh la luangkan masa join. Hari ni aku nak join satu kontest ni.



Syarat-syarat semua dah dibuat. 
Sape2 nak join sama dialu-alukan. 
Jom2.. x lama dah pun 
30hb Nov 2010 tarikh tutup. 
Brape jam je lagi. 

Harap2 sudi terima penyertaan ini.. (^_^)