19 November 2014

Lagu single AF 2014

Aku tak tengok final AF 2014. atau lebih tepat... aku tak tengok pun diari, dan konsert mingguan AF. Tau tau je dah ada pemenang.

Anyway...malam2 ni, aku layan video klip lagu-lagu bintang AF tahun ni. Kebanyakannya aku tak suka. Banyak lagu slow yang bosan. Ada dua je yang aku macam suka. Dan yang ni paling aku minat.

Nina (Misteri)






Yang kedua- Aman (Without You)




First time aku dengar lagu ni waktu tengah dengar radio. Tak tau yang ni lagu Aman AF. Aku macam tak puas hati... nape nak nyanyi Without You. Tak boleh alih bahasa ke Bahasa Melayu?
Tanpamu = Without you. Sama je kan?

18 November 2014

Mewangi Matahari Malaikat

tiga lagu baharu daripada alumni Akademi Fantasia...
well...takde lah baru sangat. cuma aku baru start layan lagu tiga orang ni..




Lagu Mewangi ni yg paling aku suka among these three. best weii...buat karaoke. Kalau tak masuk final Juara Lagu memang aku bengang. Jangan jadi macam lagu Pokok dulu. lol Anyway...aku memang suka suara Akim since AF dulu lagi. Lagu Bengang n Bencinta yang dia perform final AF dulu memang terbaik. Lepas AF aku tertunggu jugak bila lah Akim ni nak naik dapat lagu2 best macam Hafiz. Now, finally... the time is now. Hopefully lagu Mewangi can get top 3 in final Juara Lagu. 


Lagu Malaikat ni pun aku suka. Suara Hazama ni memang best. Lemak merdu.




Lagu Matahari ni biasa je bagi aku. Boleh la.... suara Hafiz memang terbaik sokmo orang kata. Cuma lagu ni macam bosan sikit. Or...mungkin sebab Hafiz selalu nyanyi lagu balada. Jadi rasa macam takde variety je... Tapi lagu ni pun strong jugak.

17 November 2014

a date with Baymax!

haha... have you watch Baymax? you must ok! this marshmallow fella is adorable. lol

Baymax
If you watch Disney's new movie- Big Hero 6 then you will see this cute character Baymax. "Your personal health companion"

To be honest I didn't plan to watch this movie, but then me n my sister just went to mbo to "visit" yeahh... I said "visit" lol. but we end up bought two tickets to watch this movie. totally enjoy watching it. I think I'll buy the dvd when it come out. something I dislike whenever watching movies in cinema is the kids' voices in the cinema hall....like hello!!! can you guys watch the movie peacefully without making so much noise. -_-

Okay back to the movie. There's lot funny and cute moments throughout this movie. Most of the time I just LOL!!! i wish the brother was still with his little brother and Baymax till end.. One thing that surprised me was the appearance of "Stargate" lol. If you have watched Stargate before then you will notice the Stargate reference in this movie. Anyway... here's the trailer. Watch it guys!!