25 September 2014

Erti Hidup


Erti Hidup - Dayang Nurfaizah

Angin kau membawa bahteraku ke mana mahumu...

Di kamar daku sering bertanya
Mana tempatku di dunia
Tepuk dada tanyalah selera

Jika daku ingin berjasa
Memberikan hidupku makna
Tepuk dada tanyalah selera

Inginku mengenali
Erti hidup yang diberi
Dunia jadi saksi
Liku liku kan ku harungi oh...

*
Tidak lagi kan ku disitu
Menyaksi kehidupan berlalu
Kan ku kerah darah keringatku
Tiba waktu aku tiada
Tidak akan daku sesali
Daku hidup caraku sendiri

Kiniku mengenali erti hidup yang diberi
Dunia jadi saksi
Liku liku kan ku harungi oh

ulang *

Angin kan kubawa bahteraku
Ke mana mahuku
Kini kuberani mengemudi
Ke mana kupergi

Kiniku mengenali erti hidup yang diberi
Dunia jadi saksi
Liku liku kan ku harungi oh

Tidak lagi kanku di situ
Menyaksi kehidupan berlalu
Kan kukerah darah keringatku

Bagai guruh menggegar bumi
Aku tetap teguh berdiri
Penuh pengorbanan yang sejati

p/s: bila aku tengok video yang versi studio punya, rupanya Dayang nyanyi salah lirik waktu final AJL yang video kt atas ni.


--------------------------------------------------------**-------------------------------------------------------
anyway....hari ini rasa macam down sedikit.
rasa nak tulis macam macam dlm post hari ni. Tapi tak tertulis. Tetiba teringatkan lagu ni.
Jadi post video ni je lah tuju kat diri sendiri. Your song for today. Cheer up!

20 September 2014

Segmen Raya 2014 By Bella Din

Satu lagi segmen.. kali ni sempena raya.
Jom join SINI. untung untung dapat duit raya. ^__^


Segmen: Saya Sayang Blog Saya

Selamat bercuti hujung minggu!

Pagi pagi ni tetiba rasa nak join segmen. Heeee =)


Klik SINI untuk join.



p/s: teringat ada satu iklan petronas waktu merdeka dulu2.. ada satu budak lelaki tanya soalan. kenapa saya suka rumah saya? why i like my house? why i like my house? sebab dia best.......




18 September 2014

Tazza - The Hidden Card


Tak sabar nak tengok filem Tazza 2! Cepat la masuk Malaysia. Takkan nak pergi Korea pulak semata mata nak tengok filem ni. Tak de bajet la den.




Filem ni nampak menarik berbanding dengan filem-filem lakonan TOP yang sebelum ni. So, no more depressed TOP. Haha!

17 September 2014

Teenage Mutant Ninja Turtles

Last weekend pergi nonton wayang. Lama duk tenung skrin jadual tayangan filem hari tu o_o tak tau nak tengok cerita ape.
last last pilih filem Teenage Mutant Ninja Turtles. First time pergi tengok movie waktu bulan kemerdekaan. Merasala kena berdiri waktu diorang pasang lagu Negaraku. Tapi yang bagusnya, semua berdiri waktu Negaraku dimainkan. *thumbs up!*

Anyway... cerita Ninja Turtles ni aku tak pernah tengok versi filem punya. TV3 ada tunjuk 2 3 bulan lepas. Tapi aku tengok sekejap je.Waktu kecik2 dulu ada la tengok yang versi kartun.

Ni filem Ninja Turtles versi 2014. Megan Fox jadi April O'neil.



In one word. Cerita ni kelakar! Tak rugi la aku pilih cerita ni. Especially yg empat ninja turtles tu sangat kelakar. Dialog-dialog turtles ni yang buat aku ketawa. Dalam keadaan cemas pun sempat lagi buat lawak. Tak leh blah... Scene action filem ni over sikit bagi aku. Tapi overall aku puas hati. Rasa nak tengok lagi. Tapi aku tunggu je kalau ada stesen tv nak tunjuk nanti. Pasti aku akan tengok.

16 September 2014

YUNA - LANGIT #flyinghigh




I can see the sky
The birds are flying
Clouds are moving by
My heart is flying

The moon will be my witness tonight
In my dream I see myself fly

Terbang terbang tinggi walau tanah dikaki kan kucari langit
Terbang terbang tinggi awan biru menanti bersama pelangi

Always thought that I could be on my own
But you make me feel alive and I don't feel alone
The moon will be my witness tonight
Coz in my dreams you and I will both fly

Terbang terbang tinggi walau tanah di kaki kan ku cari langit
Terbang terbang tinggi awan biru menanti bersama pelangi

(x 2)

I can see the sky
The birds are flying



SELAMAT HARI MALAYSIA

15 September 2014

Satelit baru Malaysia

I don't know why I only know about this after it was launched. We have new satellite!
Congratulation  Malaysia!

Satelit MEASAT-3B dilancarkan dari Pusat Angkasa Lepas Eropah di Kourou, French Guiana pada 12 September 2014, jam 6.05 pagi waktu Malaysia.

Sedikit info mengenai MEASAT-3B:

MEASAT-3B, satelit terbesar dan paling canggih setakat ini adalah hasil kerjasama lebih tiga tahun antara MEASAT, pengeluar satelit, Airbus Defence and Space dan penyedia perkhidmaan pelancaran satelit, Arianspace. MEASAT-3B dilengkapi dengan 48 transponder Ku-band berkuasa tinggi bagi menyokong perkhidmatan video dan data merentasi Malaysia, India, Indonesia dan Australia. MEASAT-3B yang dimulakan pada Jun 2011 diletakkan sejajar dengan MEASAT-3 dan MEASAT-3A di slot 9.15 darjah timur untuk mewujudkan lokasi orbit berkuasa tinggi dan efektif di rantau ini. -BERNAMA


Video ketika pelancaran








14 September 2014

Tajuk Filem Sekarang

Kenapa ye? Tajuk filem sekarang ni macam kelakar je. Tahulah diorang nak buat filem komedi tapi "kreatif" sangat tajuk filemnya. #nanges

Contoh 1:

?????? 


Contoh 2:


"Ke Laut" la jawabnya

13 September 2014

My DIY: Kotak

Jalan jalan cari kotak. Plan nak cari yang kotak drawer, tapi tengok alahai...kecil sangat. So, aku pilih yang ni. Cadang nak beli 1 je, tapi ternampak pulak Value Buy Pack of 2 harga RM25. Haa sudah, mula la aku kira-kira untung rugi. Beli satu harganya RM 12.90. Beli 2 jadi RM 25.80. Jadi aku untung 80 sen bila beli Pack of 2 ni. Gitu..sebab nak untung 80 sen aku beli dua walaupun aku just nak pakai satu je. LOL. tak tau untung ke rugi ke sebenarnya ni. #nanges

Takpe. Yang extra aku boleh simpan, tak pun aku jual dekat orang lain je. Sape nak, bagitau ye. 

Balik rumah terus bersemangat nak buat kotak ni. Poyo je kan.. padahal senang giler. 




Satu dikeluarkan, satu lagi simpan!


Get ready nak buat!


Perut dia kembung! haha!


Tadaaaaa!!! Dah siap kotak!





04 September 2014

Knock knock!

Budak ni sangat comel okay!


cr: Breanna Youn@vine

02 September 2014

A new day...a new life

Didn't plan to post  here today but i need to ramble something. Haha.  Anyway... my new journey will begin soon. Hopefully everything will be okay. 

01 September 2014

It's Ok. We're Family




suka iklan ni. Kalau ada yang perasan, iklan Maxis dan Digi sempena Hari Kemerdekaan tahun ni mempunyai tema yang sama. Tapi aku lebih suka yang Maxis punya. Sweet, light, fun tapi jelas maksudnya.