06 July 2011

I miss Dumber Daesung!

Siapa yang pernah tengok Family Outing pasti kenal daesung kan? Siapa yang minat k-pop dan peminat kumpulan Bigbang obviously pasti kenal Daesung. Tapi ini aku nak cerita pasal Daesung dalam Family Outing. Bermula dari dialah aku kenal dengan k-pop. Kalau tidak sebelum ni aku memang malas nak ambil tahu pasal dunia k-pop.

Thanks to my friend, dialah yg ajak aku tengok Family Outing ni. Bagi yang tak tau, Family Outing is one of variety shows yang ada kt Korea. Memang famous la kt sana. Semua sekali ada 85 episod. Sayangnya rancangan ni dah tak de dah. Masa mula-mula aku tengok Family Outing, serious sorang pun aku tak kenal. Mati-mati aku ingatkan semua yang ada dalam family tu comedian. Tak sangka plak diorang tu top stars kat sana.

Tak tau dah berapa kali aku duk ulang tengok cerita Family Outing ni. Setiap kali aku tengok balik, pasti aku duk gelak2 punya walaupun aku dah tau apa yg berlaku. Dumb and Dumber brothers yang paling aku suka. Bila dua orang ni bergabung memang meletup. Ade je lawak yang diorang buat. Maknae Daesung dalam Family ni memang adorable la. Cute maknae. hehe... Sebab dia lah aku jadi minat ngan group bigbang.

Some funny moments with Daesung in Family Outing....










Ni lah starting untuk Dumb & Dumber. hahaha.... sengal tul diorang time ni.






wahh..rindu ngan Family Outing. Chemistry diorang memang menjadi. Macam real family je tengok diorang.

05 July 2011

Selamat datang

Dah selamat pindah ke tempat baru. Serius penat!
Within one year aku kumpul banyak gila barang.
Pada asalnya tiga beg je, tapi sekarang ni dah jadi 6 beg + 2 kotak.
Giler tak banyak! nasib baik uncle ada.
Dia tolong angkat barang. dehhhh... angkat barang masuk dalam kereta je lah.
Yang angkut dari bilik yg kt tingkat 4 tu aku sorang je.
Serius boleh kurus aku camni.
Penat dahh.. tak ralat nak tulis lagi dah.
Sambung lain kali lah.
Tata.....

Bermulalah kehidupan baru aku di tempat baru ni. Hopefully semuanya baik baik aje. ^_^

Selamat tinggal

Hari ni last day aku kt bilik sewa ni. Setahun aku duk menyewa kt sini. Satu tahun yang aku rasa macam kosong. Hmm... bukanlah maksud aku bilik aku tu kosong takde benda pun. Tapi macam takde pengisisan yang bermakna. Walaupun aku nampak happy dari luar tapi tidak sebenarnya.Tak paham? Takpe. Biar aku yang pahamkan. Aku sayang nak tingggalkan tempat ni. Aku suka keadaan sekitarnya. Damai je rasa. Tapi aku dah nekad. Hidup kita ni perlu ada perubahan. Barulah ada dinamik. Tak statik je.

Semalam aku pergi melawat tempat tinggal baru aku. Suasana pun not bad gak la. Bilik baru aku tu pun ok. So, it's time for me to move on. And so do you... hahahaha...

For one year i live here, i have one bestest friend who always stay with me. And now she is no longer here, i am starting to feel lonely :(

Huhu... bye bye. I'll write new post in my new room later....