23 January 2017

AJL 31

Dah jadi anual event pula dekat blog untuk update pasal Anugerah Juara Lagu. Haha

Kebanyakan lagu yang masuk final tahun ni adalah lagu OST filem atau drama. 
No wonder AJL kali ni buat promo lagu final ala-ala poster filem. Classy!

Komen pasal persembahan 

 
Obses: Sorry. terlepas persembahan Obses. Tak tau akim nyayi macam mane. Harap-harap tak sumbang lah. 


Ku Rela Dibenci: Sesuai la dengan tajuk lagu. Cara budak ni nyanyi memang nak suruh orang benci. Sumbang. Cuba lagi dik!

Setia: We want Faizal Tahir!!


Anugerah Terindah: Motif nak pakai baju tentera laut?? Style nyanyi macam Azlan The typewriter. 

Terakhir: Abang MPP!!! haha.. kawan aku komen semalam- macam Presiden MPP tengah nyanyi untuk malam kebudayaan. Better la daripada adik dia aiman tino. 

Di Amaran Mama: Okay okay je. 

Kalah Dalam Menang: Antara favourite aku semalam. Tapi apa motif tukar baju semalam? Walaupun kalah AJL, tapi bagi aku dia menang dari segi kekuatan mesej dalam lirik lagu ni. Thumbs up! 

Selamanya Cinta: Lagu favourite ni! Ingatkan boleh la sangkut no.3 tapi tak de. 

Hang Pi Mana: Haihhla... biasa2 je sebenarnya persembahan ni. Macam mana ramai boleh vote untuk persembahan terbaik. Tapi serius. muka penyanyi tu satu geng dengan aiman tino dan sufian suhaimi. Abang sulung diorang agaknya. 

Sudah Ku Tahu: Sayangggggg!!!! Tu je highlight lagu ni sebenarnya. Terus dapat nombor 3.

Terimaku Seadanya: Bila pemenang Juara Lagu& Vokal Terbaik bergabung. Menang la jawabnya. Pendek gila rambut misha. 

Lelaki Teragung: Paling memorable bagi aku. Very the glamm!! Lagu tu pun lagu OST. Lagu OST untuk drama 7 Hari Mencintaku. Sebelum ni dengar macam biasa je, tapi dayang truly perform this song like a diva last night. Habis je nyanyi semua bagi standing ovation. Memang dah agak.. mesti boleh menang vokal dan sangkut mana2 tempat. Sekali betul!. Menang vokal terbaik dan Juara Lagu! 












BIGBANG




after 2015 M-A-D-E singles.. Bigbang finally release their 3rd full abum. which consists three new songs plus 8 songs from M-A-D-E singles. 1 year delay and we only got 3  new songs. 
Anyway.... this year i think i will have less time to update about them. My phase as Bigbang's fan is nearing the end. Afterall, they will focus more on solo activity this year. 

So, i guess this will be my last Bigbang item that i purchased


^_____^

2017

ahlan wasahlan 2017.
please be a good year to me.