Showing posts with label Random. Show all posts
Showing posts with label Random. Show all posts

23 January 2017

2017

ahlan wasahlan 2017.
please be a good year to me. 

17 February 2016

'Banana shot' from Faiz Subri

Hi alls....
lama tak update sini.
nak share satu video ni...
cun giler




Kalau baca dalam Berita Harian, siap kata gol ni boleh tercalon untuk anugerah Puskas iaitu anugerah jaringan gol tercantik.

Siap ada komen yang sembang pasal hukum fizik lagi. Aku pun pelik macam mana bola boleh melencong cantik macam tu. Kalah Roberto Carlos dan David Beckham kalau macam ni. Hahaha

04 February 2015

Kucing yang malas...


rasa nak siram air kt muka kucing ni bagi dia segar sikit! LOL

14 September 2014

Tajuk Filem Sekarang

Kenapa ye? Tajuk filem sekarang ni macam kelakar je. Tahulah diorang nak buat filem komedi tapi "kreatif" sangat tajuk filemnya. #nanges

Contoh 1:

?????? 


Contoh 2:


"Ke Laut" la jawabnya

04 September 2014

Knock knock!

Budak ni sangat comel okay!


cr: Breanna Youn@vine

07 July 2014

Iklan ni over!!


Jangan mudah percaya! Jangan percaya langsung lah dengan skim cepat kaya MLM macam ni. Rugi je. 
Full story in The Star

20 June 2014

Musim main ddakji ke sekarang?

'Ddakji'
Kata kunci untuk minggu ni. Ramai pulak yang masuk ke blog ni sebab nak tahu cara buat ddakji. Konfius jap aku. Musim main ddakji ke sekarang? 


Link untuk previous entry: SINI


16 June 2014

Tengok bola sampai lebam

okay... sampai lebam tak pe lagi. Ni haa... di Negara China. Kisah benar. Ada seorang pemuda China meninggal dunia disebabkan berjaga malam tak tidur beberapa hari semata-mata nak tengok perlawanan bola Piala Dunia secara langsung. Berita sepenuhnya boleh baca di SINI

 Ya Ampun.... kenapa sampai tak tidur. Waktu siang tak de game tu tidur la. Tak de siaran ulangan ke kt sana macam yang RTM Malaysia ni buat? Yang sedihnya, kes sebegini memang pernah berlaku di sana setiap kali berlangsungnya acara perlawanan World Cup mahupun Euro Cup. 

Harap-harapnya tak terjadilah di Malaysia. Tengok bola jangan sampai ponteng kerja, ponteng makan, ponteng tidur ye. Yang lebih penting jangan sampai ponteng ibadat... sekian.


ps: tahun ni aku takde team pilihan. so, tak de mood nak tengok game secara Live. Tengok ulangan je..

ps: Kelakar la diorang ni.. Habis semua di photoshopnye. The Flying Dutchman...

cr: @STCommunities

09 June 2014

Cara Cadbury memujuk...



Ternampak iklan ini dalam surat khabar semenjak beberapa hari lepkm makas.



Aktif Cadbuin hary letak iklan dia sekarang nak meyakinkan pengguna balik. Kepada yang masih ragu-ragu, ini pesanan daripada Y.A.B Tun Dr. Mahathir Muhammad.



Waktu mula-mula kes Cadbury ini kecoh, aku tergamam sekejap. Yelah... Cadbury kot! Coklat paling glamour. Satu Malaysia makan. Tapi pada masa yang sama, aku macam tak delah terburu-buru nak salahkan Cadbury sebab ''tipu pengguna'' atau pihak Kementerian Kesihatan yang lambat beritahu kepada orang awam. Kita beri peluang kepada JAKIM untuk mengesahkan kembali hasil ujikaji DNA berkenaan dan kita pun dah sedia maklum keputusannya bagaimana.

Tapi, ada satu hal yang aku perlukan penjelasan daripada Kementerian Kesihatan. Jika sampel yg pihak KKM ambil itu tercemar, from where? Di mana punca datangnya DNA tersebut? 

Anyway... kebetulan juga, yang aku dah lama tak beli coklat Cadbury. Sejak gigi aku sakit dulu. LOL. Jadi aku dah kurangkan makan coklat especially Cadbury. Coklat spesis lain memang aku tak makan sebab tak sedap. 

Kepada yang masih was was tu.... eloklah tak yah makan dah. Tak elok makan manis2. Kurangkan manis dalam makanan, tambahkan manis dalam senyuman. ^__^

03 June 2014

Conteng tak kena tempat

Terbaca dekat astro awani tadi, kisah anak conteng passport, bapa terkandas di negara asing. Kesian pulak dekat bapa budak ini. Al-kisahnya, sebuah keluarga dari China berkunjung ke Korea Selatan. Anaknya berusia 4 tahun, telah menconteng passport bapa. Baik punya conteng sampai dah tak nampak macam passport. Akibatnya, passport bapa tidak sah digunakan dan tidak diterima oleh pihak berkuasa Korea Selatan. Terkandaslah bapa budak ini di Korea berseorangan ditinggalkan keluarganya yang selamat pulang ke China. Kesian. 

Teringat ada satu gambar ni, ada orang post dekat twitter baru-baru ni; kena conteng dengan anak jugak. 

shared via twitter@klubbkiddkl
FATHER OF THE YEAR!

aku nak gelak tapi tak sampai hati....


Moral of the story, belikan satu buku lukisan untuk anak-anak menzahirkan kreativti mereka. Jangan sekat tapi didik mereka untuk melukis di atas kertas/buku lukisan.

Tapi abang aku, lain sket, dia tak bagi buku, dia bagi dinding terus kt anak perempuan dia...


geleng kepala aku tengok.....penuh berseni ye.





20 May 2014

Panggilan Hangit: Baju Raya Oren

Tau apa itu Panggilan Hangit? Kalau selalu dengar HotFM mesti tau...
Aku jarang dengar HotFM, tapi tau jugak la pasal Panggilan Hangit. Ada yang aku rasa kelakar, tapi banyaknye aku rasa tak kelakar pun. Tapi penyampai radio tu yang terlebih2 gelak. 

Tapi... yang ni aku rasa kelakar giler. Panggilan Hangit ni dah lama sebenarnya. Yang tahun 2012. Tapi baru2 ni je aku dengar. Kisah Baju Raya Oren. Seluar oren tu konon kononnya terpotong pendek dek kecuaian tukang jahit. Punyalah selamba dan sportingnya Encik Azaman ni.. dia langsung tak marah. Bila Faizal Ismail cakap.."abang ni ketawa je baguslah abang ni tak marah" Dia boleh kata.. "nak marah buat ape...korang dah terpotong pendek" Hahahhaha..


The best part of this Panggilan Hangit is his magical laugh... hahahhahahha.. dengarlah sendiri 



20 February 2013

Lampu Isyarat ajaib

cr:kosmo


Konfius kan? mana satu yang betul. 
Lampu isyarat ini ada di China. Atau lebih tepat di Taman Tema Yangrenjie, Chongging. 
Tapi jangan risau, fungsinya sebagai hiasan sahaja. Orang buat derkk je tengok lampu ni. 

Kalau kt Malaysia, mau tak jam tengah jalan ada lampu cam ni. 

24 December 2012

Yang sebenarnya.....

dia bukan anak sulung.

Foto AFP
shared via BH

dah besar dah anak-anak Beckham. 
tetibe terasa tua. T_T
time yg sulung tu lahir,
i dah follow perkembangan kerjaya Beckham ni.
tak minat, just general knowledge. 
masa nama yg kecil tu kecoh trending kt twitter ari tu, (ape ke name..dah lupa -_-")
ingatkan dia anak sulung, rupanya bukan.

ok. sekian post random hari ni. 
baru lepas baca artikel kt BH. 
nak tahu.. sila klik sini.
tak nak tahu.. close tab. 
sekian. bye bye.