03 June 2014

Conteng tak kena tempat

Terbaca dekat astro awani tadi, kisah anak conteng passport, bapa terkandas di negara asing. Kesian pulak dekat bapa budak ini. Al-kisahnya, sebuah keluarga dari China berkunjung ke Korea Selatan. Anaknya berusia 4 tahun, telah menconteng passport bapa. Baik punya conteng sampai dah tak nampak macam passport. Akibatnya, passport bapa tidak sah digunakan dan tidak diterima oleh pihak berkuasa Korea Selatan. Terkandaslah bapa budak ini di Korea berseorangan ditinggalkan keluarganya yang selamat pulang ke China. Kesian. 

Teringat ada satu gambar ni, ada orang post dekat twitter baru-baru ni; kena conteng dengan anak jugak. 

shared via twitter@klubbkiddkl
FATHER OF THE YEAR!

aku nak gelak tapi tak sampai hati....


Moral of the story, belikan satu buku lukisan untuk anak-anak menzahirkan kreativti mereka. Jangan sekat tapi didik mereka untuk melukis di atas kertas/buku lukisan.

Tapi abang aku, lain sket, dia tak bagi buku, dia bagi dinding terus kt anak perempuan dia...


geleng kepala aku tengok.....penuh berseni ye.





1 comment:

Sukma Haron said...

sama ler...budak-budak memang suka berseni dengan melakukan lakaran.....