31 December 2010

Tell Me Goodbye...2010

hari ni dah masuk 31 disember 2010. aku terasa aku perlu update blog hari ni. aku rasa semua orang punya 1001 cerita untuk tahun 2010 ni.
ada pahit ada manis ada masam..
aku? hmmm...
awal tahun aku mengaktifkan diri dalam dunia blogging. bulan 1 aku start kenal gengblogger. masa tu jugak aku start gila kejar trafik. hari-hari aku update. semuanya sebab aku nak naikkan trafik blog aku. berjam-jam aku duk ngadap komputer. tu lah rutin aku hari-hari.

kemudian bermula fasa baru, aku kembali menjadi seorang pelajar. start balik duk asrama. pergi kelas balik dari kelas...go on and go on...bla bla bla.............

bulan april lepas aku dapat seorang lagi anak saudara. kali ni perempuan lak. sangat comel itu budak.. hehehe... sekarang anak sedara yg dua orang tu dah ada sepupu. nanti leh tengok tiga orang anak sedara aku ni duk main sama-sama. eiiii.. comel!

what else happened in 2010? yang lain-lain tu biarlah aku simpan sorang je. hehhe... nanti dah dekat2 nak masuk 2011 aku update lagi kalau aku rasa nak tambah. okidoki.
sayonara 2010....
ahlan wasahlan 2011...

Team Malaysia Menang. Selamat Bercuti esok!!!

Tahniah MALAYSIA!!!

aku rasa sekarang ni satu malaysia sedang dilanda demam bola. bangga aku tengok team Malaysia lawan team Indonesia waktu final piala AFF suzuki 2010. Serius memang happening. aku ni yg tak minat sangat tengok bola sanggup duk depan tv sebab nak sokong team Malaysia. memang berbaloi-baloi.

khairul fahmi memang man of the match. safee sali pun sama. pendek kata semua player Malaysia la. termasuklah jurulatih k.rajagopal. korang semua terbaik ahh.. nampaknya laser indonesia tak begitu kuat. kehabisan bateri kot. huhuhu...

ni aku letak dua video yg aku jumpa.




best giler tengok khairul fahmi dapat tangkap bola tu. terdiam jap penyokong indonesia.

yg ni plak si khairul fahmi kena serangan laser. kalau kt tempat kita, kemain diorg mengadu. aku tengok pemain malaysia rilex je..




apa pun tahniah malaysia. kerana diorang menang kita dapat cuti esok. YEAHHHH!!!

25 December 2010

Anugerah Lemau 2010

Aku cuba nak tengok anugerah skrin tadi. tapi maaf cakap tak terdaya aku nak tengok. Tiap-tiap tahun aku perasan satu benda pasal Anugerah Skrin ni. Lemau semacam. Dari segi pengacara, persembahan, penonton. Aduii..

Sedikit ulasan aku pasal anugerah ni:
*awal n vee nampak macam takde 'kimia'. nervous kot. banyak bergantung pada skrip. N awal.. lawak x menjadi. pegi mengacara fuhh je lah. lagi sesuai kot.

*ramai artis pompuan yg seksi td. seksa aku tengok. baek punyer dato' aziz sattar komen. sound direct secara berlawak atas stage.

*persembahan x ceria. lagu2 sumer bosan. hambar je.. yang nyanyi ramai2 tu sape? sumbang je dengar. naseb baik ada faizal tahir last skali. tapi lagu dia nyanyi plak x best. sabarrr je lah.

*yang ni aku noticed dari dulu lagi. penonton dalam dewan malas nak tepuk tangan. macam takde semangat je. slow je... tepukla kuat-kuat sket. bagi respon sket kt pengacara tu baru lah bertambah semangat diorang.

tu je lahh.. malas nak komen banyak2. rancangan pun dah habis. tahniah kepada pemenang.

22 December 2010

Bila bertemu kawan lama

I never feel awkward with them. Whenever, wherever i meet them, there will always be a moment of full of laughters.


lama rasa blog ni tak berupdate. rasa bersalah pun ada. tapi nak buat macam mana. terpaksa kutinggalkan sekejap. tapi hari ni aku nak cerita kt sini pasal small gathering siang tadi. 

Finally, after 1 year, aku dapat jumpa balik kawan-kawan lama aku. Plus, geng2 sekolah lama dulu yang dah lama giler tak jumpa. dah bertahun-tahun rasanya. 6 tahun dah kot tak jumpa. tapi semuanya masih macam dulu gak. tingtong je blaka. wakakkaa....Bila jumpa je, mesti duk gelak non stop. 

Tapi bila dengan geng2 budak laki, semua duk sipu2 je. hahaha... don't know why, everybody seems sheepishly shy with each other. sometimes i just want to have a real friendly chit chat with them but then later on it will turn out to be just like a Q&A session. hahahha... 

Bila dah jumpa ngan kawan-kawan lama, banyak la dapat tahu berita-berita terbaru pasal kawan2 lama yang lain. fuhhh... ada tu jadi model, ada yg jadi pelakon. adoii..tak sangka ada gak kawan aku dulu jadi artis. terkejut beb bila dapat tahu sorang member aku dah kahwin. ada tu dah ada anak sorang. serius. tiba-tiba rasa diri ni dah tua. wakakkaa... walaupun sebenarnya masih muda lagi tau. hehehe... 

Apa-apa pun.. this small gathering was fun. =D


p/s: nak upload gambar tapi geng2 aku tak kasi. nak low profile katanya... =p 
  

03 December 2010

Sudah 5 tahun Tak pakai handphone?

Petikan daripada mStar:

"Penyanyi Dayang Nurfaizah,29, menjelaskan sudah lima tahun tidak menggunakan telefon bimbit selepas telefonnya hilang sebanyak lima kali dalam tempoh dua tahun. 

Menurut Dayang, dia lebih selesa menjalani kegiatan harian tanpa telefon bimbit walaupun kebanyakan artis hari ini mempunyai pelbagai jenis telefon bimbit canggih."

nak baca lebih detail, boleh klik sini

Tak sangka, ada jugak yg tak pakai handphone. Sebab rasanya sekarang ni majoriti dah pakai handphone. Kurang-kurangnya satu. Ada yg sampai pakai 2-3 handphone pun ada. maklumlah nombor banyak. Semua line dia ada. Celcom, Maxis, Digi. Kadang2 budak sekolah rendah pun dah sibuk2 mintak ngan mak bapak diorg nak henpon, nak henpon! haih! aku dulu... handphone pun x kenal time sekolah rendah. Masuk sekolah menengah pun tak reti lagi nak tekan2 benda alah tu. betapa aku ni ketinggalan sket bab2 IT ni. 

Kalau dayang dah lima tahun tak pakai handphone, aku plak baru lima tahun pakai handphone. Tu pun pakai handphone cikai je. Cukup la yg boleh antar sms ngan call je. 

Buat masa ni belum terpikir nak tukar handphone. tapi kalau ada nak kasi hadiah..  ok jerr... hehe.. (^_^)

gambar dari: google

aku teringin nak pakai handphone Lollipop ni. nampak cun je. hehe.. 

Antara Dua

situasi:
Anna ada dua orang kawan; ok mari kita namakan mereka sebagai Amina dan Sarah. 
Anna, Amina dan Sarah berkawan sudah lama. Mereka selalu bersama tak kira masa dan ketika. Kira memang kamceng tiga orang la kan. Bila mereka bertiga, jarang timbul masalah, harmoni je sentiasa. Kemudian, entah kenapa, berlaku sedikit salah faham antara Sarah dan Amina. Sarah tuduh Amina macam ni. Amina tuduh Sarah macam tu. Misunderstanding and miscommunication antara Sarah dan Amina menyebabkan mereka berkecil hati antara satu sama lain. Persahabatan mereka mula renggang. Si Anna yang tidak terlibat dalam persilihan faham tersebut masih berkawan macam biasa dengan mereka. Anna seboleh-bolehnya mahu melihat dua orang kawannya kembali rapat macam dulu. Apa yang perlu Anna buat?


[a] menjarakkan diri dengan kedua-dua kawannya. 
[b] berpihak kepada sebelah pihak saja. 
[c] tetap berkawan dengan kedua-duanya tetapi secara berasingan.
[d] pilihan lain: kamu ada cadangan? bolehlah bagi cadangan di ruangan komen nanti. 




01 December 2010

Entry Suka-suki


senyum seindah suria
yang membawa cahaya
senyumlah dari hati
dunia mu berseri

senyum....membahagiakan
dengan senyuman terjalinlah ikatan..

pernah dengar lagu di atas? 
sekarang kita kasi tukar lirik...tapi melodi tetap sama
(lagu refreshment waktu Minggu Haluan Siswa dulu)


sengih seindah suria
yang membawa cahaya
sengihlah dari hati
dunia mu berseri

sengih....membahagiakan
dengan sengihan terjalinlah ikatan... 


mana lagi comel?.. senyum kambing atau senyum kucing? 


pic taken from Mr. Google