16 June 2014

Tengok bola sampai lebam

okay... sampai lebam tak pe lagi. Ni haa... di Negara China. Kisah benar. Ada seorang pemuda China meninggal dunia disebabkan berjaga malam tak tidur beberapa hari semata-mata nak tengok perlawanan bola Piala Dunia secara langsung. Berita sepenuhnya boleh baca di SINI

 Ya Ampun.... kenapa sampai tak tidur. Waktu siang tak de game tu tidur la. Tak de siaran ulangan ke kt sana macam yang RTM Malaysia ni buat? Yang sedihnya, kes sebegini memang pernah berlaku di sana setiap kali berlangsungnya acara perlawanan World Cup mahupun Euro Cup. 

Harap-harapnya tak terjadilah di Malaysia. Tengok bola jangan sampai ponteng kerja, ponteng makan, ponteng tidur ye. Yang lebih penting jangan sampai ponteng ibadat... sekian.


ps: tahun ni aku takde team pilihan. so, tak de mood nak tengok game secara Live. Tengok ulangan je..

ps: Kelakar la diorang ni.. Habis semua di photoshopnye. The Flying Dutchman...

cr: @STCommunities

1 comment:

Montana said...

tudia terbang sungguh Van Persie