04 June 2014

Kalau dulu sotong, sekarang panda

Masih ingat kisah Sotong Paul? Paul The Octupus yang glamour pada tahun 2010 selepas sotong gergasi Paul membuat ramalan yang tepat bagi perlawanan Piala Dunia 2010. Sampai yang final pun dia teka dengan tepat siapa yang menang. Hebat Paul ni. Tak payah tengok perlawanan, tengok dia je. Dah boleh tau sape menang. LOL

Ramalan Paul untuk final WC2010
cr: the guardian

Ehh..tapi, aku dulu pun teka Spain gak yang menang. Betul jugak. Padahal, aku main teka je... So..takde lah hebat sangat Paul ni. Kebetulan je tu... =P

World Cup 2014 tinggal beberapa hari saje lagi nak bermula. Memandangkan Paul The Octupus sudah tiada, ada seekor lagi haiwan nak kejar glamour macam yang si Paul buat dulu. Nak jadi tukang ramal jugak. Ni ha...

Cute panda
cr: metro

Bukan panda dalam gambar ni ye. Panda lain. Yang kat atas ni nak tunjuk spesis dia je lah.. Kot kot ada yg dah lupa camner rupa panda.. hehe... takpe, kalau teringin nak tengok panda boleh pergi ke Zoo Negara. Bayar RM 20 je. 

Panda yang nak buat ramalan itu berada di Sinchuan, China. Umurnya dalam lingkungan 1-2 tahun. Still baby... mesti cute mute panda ini. 

Cara panda nak buat ramalan nanti: 
Bagi perlawanan peringkat kumpulan, panda ini akan memilih makanan daripada tiga bakul buluh mewakili seri, kalah atau menang. 
Bagi peringkat kalah mati, panda akan memanjat pokok yang terdapat bendera negara yang bertanding. 
Menjadi atau tidak ramalan yang dibuat oleh panda berkenaan, kita tunggu ajelah bila World Cup start nanti. 


No comments: