24 December 2012

Yang sebenarnya.....

dia bukan anak sulung.

Foto AFP
shared via BH

dah besar dah anak-anak Beckham. 
tetibe terasa tua. T_T
time yg sulung tu lahir,
i dah follow perkembangan kerjaya Beckham ni.
tak minat, just general knowledge. 
masa nama yg kecil tu kecoh trending kt twitter ari tu, (ape ke name..dah lupa -_-")
ingatkan dia anak sulung, rupanya bukan.

ok. sekian post random hari ni. 
baru lepas baca artikel kt BH. 
nak tahu.. sila klik sini.
tak nak tahu.. close tab. 
sekian. bye bye. 



19 December 2012

Number One For Me

Number One For Me
I really like this song. When i first time listen to this song, i cry. Still not fully understand the meaning, but the song itself makes me cry. Then I watch the MV, legit cry ok. I miss my mom. She's number one for me. I want to be a good daughter, try not make her cry. I want to make her proud of me.

This week is full of stress. I don't know how my future will be. This phobia need to go. It ruins me. Doesn't make me any better. Full of stress with no end. Sometimes, i want to quit, but i know mom will be disappointed at me. I want to finish this for my mom. I hope I can do it. I have to do it. I need to do it.


28 November 2012

Worldless Wednesday #1


27 November 2012

Sunye is getting married!

This is Sunye
She's beautiful.
and she is only 23. (born in 1989)
and she's getting married next January. OMG! (26 Jan 2013 to be precisely)

oh, before I forget. She's a singer from the Wonder Girls
I like her and Yenny the most in Wonder Girls. They have beautiful voices.
Now, that I heard they will do more solo activities, hopefully Yenny will get to release her solo album. She's a talented composer. 
Ok. enough with WG. 

Omg. Sunye... awwww... she's getting married. 
This is how I feel whenever I heard my friends will get married. You know.. the feeling.. letting your friend to enter a new phase in their life, while praying you will experience the same thing in your life one day. 

 I'm happy for her. 
Congratulations Sunye! 


Few songs from Wonder Girls


WG wear Baju Kurung during concert in Malaysia. So pretty.


Cuci blog

Blog bersawang minta dicuci
akhirnya tuan empunya blog munculkan diri
dah ada masa ni, apa lagi
habis dia modify semua sekali


sekian, pantun suka suki untuk hari ini
moga berjumpa lagi di lain hari. 
^_____^







09 July 2012

New Post New Challenge

gosh..try to update using phone. tajuk je yg sukses. nak tulis isinya tak lepas.
ok. maafkan saya yang sungguh blur dan terkial kial nak menaipnya ni heh. terus ambil laptop update ikut komputer lagi senang, cepat dan tangkas. =p

ok. tak pe. pelan pelan kayuh. next challenge, update picture plak.


29 April 2012

Bersih oh Bersih

thanks to twitter, saya sekarang cepat ter-update dengan isu semasa. sama ada dalam atau luar negara. tengok je topik yang menjadi trending kt tepi timeline twitter dah boleh tahu isu panas.

luahan ringkas di malam hari. i'm sleepy. bye.
p/s: I love Malaysia. Peace.


20 February 2012

A New Day Has Come

feeling monday blues
yes, I'm feeling blue fever
should stop but can't let it go
should heal but still feel the pain
new day has come
yet I'm still here
waiting for someone
waiting for it to stop
half-hearted is not the right way
may i find the strength 
may  i find the end
let it be the end yet will start a new journey then

29 January 2012

YouCam + Baucer RM200

Miahahhahaa...
sorry. pepagi ahad ni tetibe rasa nak main webcam. dah setahun aku beli laptop ni. tapi tak pernah sekalipun aku on webcam ni. tak pandai sebenarnya. huhu... sampai aku ingatkan camera ni memang tak berfungsi pun. sehinggalah laptop aku rosak hari tu, dan aku hantar pergi kedai. dan tukang baiki tu dah format segala pastu masukkan application youcam ni. hahaha....
hari ni baru aku nak try. bagus tak. time duk main2 ngan anak sedara aku ari tu tak de plak nak try bukak cam ni. kan dah rugi....


heh heh.... saje je nak tunjuk baucer ni. ada masa dua bulan lagi sebelum baucer ni expired. tak de idea nak beli buku ape lagi.


semalam aku tengok ada member aku upload gambar buku yang dia beli guna baucer ni. dia beli novel. 4 novel. terbaikk ahh... dapat baucer beli novel. aku? masih tak de idea nak beli ape. nak beli buku ilmiah, memang bukan style aku. nak beli novel...lagi lah bukan style aku. aku pinjam kt library je kalau nak baca novel. nak beli jurnal? heh...giler? tak kuasa deh.... konklusinya.... simpan dulu. use it wisely! pergi survey dulu. but make sure use it before 31 march. kalau tak... rugi rm200. Don't worry kpt. saya takkan jual baucer ni.

16 January 2012

Third language?

Waktu sekolah dulu, aku pernah belajar Bahasa Arab selama 3 tahun. Kalau ikutkan, aku tak berapa yakin boleh lepas exam, sebab susah kot belajar bahasa Arab ni. Nak buat karangan terkial-kial, mana nak hafal perkatan2 nya lagi. Hampir hampir give up, tapi aku teruskan jugak. Alhamdulillah, dapat A waktu PMR.
Dah lama aku tinggalkan, ada la few words yang aku masih ingat. Tak de lah aku delete terus. Masih ada dalam internal hard disk aku ni.

Waktu universiti, aku try2 belajar bahasa Mandarin. Mak aih.. pening wo...tulisan dia. camnelah leh tercipta tulisan tu. Yang ni aku surrender. Few months je aku belajar. Tak sempat nk grad. Huhu... kira macam  to be continued lah... ntah bila tak tau lah... ada mamat chinese handsome nak ajar aku, boleh gak. ahaks!

Sekarang ni aku rasa nak study bahasa Korea plak. Korean drama dah memang favourite aku. Kalau aku tahu bahasa Korea, senang sket. Tak yah tunggu subbed videos. Bila aku pergi melancong ke Korea nanti, lagi lah senang kan... wah.. impian tu.  







15 January 2012

Dalam dilema

23-24 Jan- Cuti Chinese New Year.
Aku plan tak nak balik time tu. Sebab nak bercuti 28-29 Jan. Tapi tetibe dapat berita yg ada majlis cukur jambul kt rumah untuk baby Shahira. (Oh ye... that's my new niece yang baru lahir minggu lepas) My kak ipar bercadang nak berpantang di rumah so..alang2 tu..terus la buat majlis cukur jambul kt situ.

Dah..mak bagi pesanan macam tu...takkan aku tak nak balik kan.
Now the problem is...aku takde tiket lagi. Dan aku tak boleh nak cuti lama-lama. Dalam dilema sebab aku dah plan baik punya nak cuti 28-29hb kt rumah, nasib baik aku tak beli tiket lagi. kalau tak..habis melayang RM120. mahal wo tiket sekarang. tiket bas je pun. -_-"

Aku tak boleh nak stay kt rumah sampai 29hb. Mati aku kalau cuti lama-lama. Terus kerja tak jalan. Yang susahnya nanti, aku jugak. bukan orang lain. So nak tak nak...aku terpaksa korbankan cuti 29hb dan balik masa Chinese New Year nanti.

Ohhh...nasib badan.. terpaksalah...sebab aku nak jadi anak yg baik. heeeee... ^_^

lame entry? naaaa......

p/s: tak sabar nak jumpa my nieces

Korean drama- What's Up?

I'm following this korean drama right now. What's Up?
Story about students who enter in musical department in college. And it is a musical drama. So aspect good originals and cover version from What's Up? All I can say is... great script, great plot line, great acting, great singing!!! What's Up? is great!

Link for english sub episodes.  Kimchidramas

There's only 5 more episodes left..

Left you guys with this...


Episode 13

His voice is so angelic..... ^_^

07 January 2012

Park Jimin - KPOP Star Winner???

No... not yet a winner.
But Park Ji Min has lots of potential to be the winner of this show- SBS K-POP Star. And guess what? she's only 15!



Her cover of Adele's "Rolling In The Deep"
Amazing!





Novel YOYO The Series

Aku mencari siri novel ini.
YOYO and The Gang. Kisah pasangan kembar Yonna dan Yonni dan kawan-kawan mereka.
Aku dah baca siri pertama dan keempat. Rasa tak lengkap pula kalau tak dapat baca siri yang kedua dan ketiga.  Tapi susah betul nak cari novel ini. Tahulah..ini novel lama. Tapi takkan takde kedai buku yang jual kot. Aku cari dekat library pun takde. Aku ini bukannya kaki novel tapi novel YOYO ni je yang aku betul-betul teringin nak baca. Sewaktu aku men'google' tentang siri novel ini, aku terjumpa berita tentang penulis novel ini, Liana Afiera Malik dah meninggal dunia.
Al-Fatihah...
Terkejut juga bila dapat tahu news ni. Semoga rohnya dicucuri rahmat.

p/s: Agaknya kalau novel ini dijadikan siri filem, siapa yang akan jadi pasangan kembar ni? Macam menarik jugak kalau jadi filem ni. ^_^


-tetiba aku rasa tulisan entri ni terlalu skema. puapuapuapua.... 

04 January 2012

Aku mencari terapi ini




Ramai yang duk promote album zikir terapi diri by Hafiz Hamidun ni. Aku memang duk tercari-cari cd ni. Masih tak jumpa. Rasa tenang je bila dengar.....


02 January 2012

My Review: Ombak Rindu

Salam..

Hari tu ada cakap nak buat komen tentang filem Ombak Rindu kan..
Ermm.. tak pergi tengok kt cinema pun. Tengok kt dalam bilik je. Lagi best. Boleh nak feeling lebih2. =P
For some reason, i can't look at Aaron Aziz's face. His face reminds me to somebody. Urghh.. i hate that feeling.

Anyway... dari segi lakonan, semua main cast punya acting tip top! Walau Izzah suka sangat duk kerut dahi, Mila yang ada sikit over the top punya attitude tapi kena dengan karakter dia. Dan Haris, nangis tak henti2. huhu... overall menjadi la lakonan diorang.

Sinematografi filem ni macam filem Lagenda Budak Setan , Cinta & Sepi. Sangat cantik.

Satu komen je... lagu OST yang diulang tak henti-henti sepanjang dua jam cerita ni. Tak de lagu lain ke...

Ada satu ungkapan yang disebut oleh isteri Pak Dollah (alahh..aku lupa nama makcik ni) kepada Izzah yang seakan-akan sama dengan ungkapan yang disebut oleh Nur Amina dalam cerita Nur Kasih The Movie. I know because i like that phrase and i remember it.
Kalau dalam Ombak Rindu yang aku ingat...

"Redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah"


Nangis tak???

Yes, i cried. Filem hanya lakonan semula kisah di alam nyata. Yang berlaku di luar sana lebih menyedihkan. And i cried because of that.....


Okay. Done komentar carca merba.

01 January 2012

New Day, New Year



"Life is like a book, so when something goes wrong, don't just shut it; turn the page"


Now, let us turn to page 2012. Let's continue the journey till the end... Happy New Year.