03 February 2017

Elliadore ~my new encounter

cerita awal tahun
aku mencari cari minyak wangi yang baru untuk dibeli. macam biasa, survey online jer, survey kat lazada, hampir hampir nak beli Lancome, tapi stop. tak jadi. Kemudian, aku pergi kat instagram pulak. Terjumpa satu mamat ni duk promote perfume dia. Brand perfume yang aku sebenarnya tak pernah dengar pun sebelum ni. Brand ELLIADORE. Tapi aku nampak packaging dia macam comel je macam cantik je. Aku pun keep on stalking #elliadore. 


cr: @elliadore_gombak

Brand ni nak kata lama dah bertapak kt Malaysia tak de la lama sangat. Quite new jugak la. The most interesting part is the founder a muslim. a malaysian. and someone i'm quite familiar with. Student satu Universiti aku dulu. pergh... mamat genius ni dah buat perfume sendiri. Terus aku rasa nak try perfume ni.

cr: @elliadore_gombak

Whatsapp agen elliadore. Order 1 gift set + princess collection. Kebetulan tengah ada promosi.


cr: @elliadore_gombak

Few days after that, terus sampai kt ofis. Sukanya dapat perfume baru. Memang main redah + yakin je yang perfume ni memang wangi. Sebab aku tak pernah try lagi perfume ni. Tak pernah pegang pun botol dia camner. Nampak tak hardcore keyakinan aku terhadap brand elliadore ni. Tuan elliadore..please bagi customer ni special discount ok! Haha.

Aku pilih gift set Julia + Princess Collection. Mula-mula aku buka yang Princess Collection dulu, Sebab dalam kotak ada 3 jenis perfume yang berbeza. Julia-Vaila-Fiore. 
Alhamdulillah.... semua wangi. Haha...lega. Dan paling aku happy. Bau Julia yang paling best bagi aku. Lembut je bau dia. Member member aku pun suka yang bau Julia ni. So i was so grateful that i choose Julia set, Sebab bau Julia memang bau favorite aku antara 3 jenis perfume ni. 


Rasanya aku dah tak beli yang lain dah. Harga murah + bau wangi. Berbaloi pilih elliadore.

23 January 2017

AJL 31

Dah jadi anual event pula dekat blog untuk update pasal Anugerah Juara Lagu. Haha

Kebanyakan lagu yang masuk final tahun ni adalah lagu OST filem atau drama. 
No wonder AJL kali ni buat promo lagu final ala-ala poster filem. Classy!

Komen pasal persembahan 

 
Obses: Sorry. terlepas persembahan Obses. Tak tau akim nyayi macam mane. Harap-harap tak sumbang lah. 


Ku Rela Dibenci: Sesuai la dengan tajuk lagu. Cara budak ni nyanyi memang nak suruh orang benci. Sumbang. Cuba lagi dik!

Setia: We want Faizal Tahir!!


Anugerah Terindah: Motif nak pakai baju tentera laut?? Style nyanyi macam Azlan The typewriter. 

Terakhir: Abang MPP!!! haha.. kawan aku komen semalam- macam Presiden MPP tengah nyanyi untuk malam kebudayaan. Better la daripada adik dia aiman tino. 

Di Amaran Mama: Okay okay je. 

Kalah Dalam Menang: Antara favourite aku semalam. Tapi apa motif tukar baju semalam? Walaupun kalah AJL, tapi bagi aku dia menang dari segi kekuatan mesej dalam lirik lagu ni. Thumbs up! 

Selamanya Cinta: Lagu favourite ni! Ingatkan boleh la sangkut no.3 tapi tak de. 

Hang Pi Mana: Haihhla... biasa2 je sebenarnya persembahan ni. Macam mana ramai boleh vote untuk persembahan terbaik. Tapi serius. muka penyanyi tu satu geng dengan aiman tino dan sufian suhaimi. Abang sulung diorang agaknya. 

Sudah Ku Tahu: Sayangggggg!!!! Tu je highlight lagu ni sebenarnya. Terus dapat nombor 3.

Terimaku Seadanya: Bila pemenang Juara Lagu& Vokal Terbaik bergabung. Menang la jawabnya. Pendek gila rambut misha. 

Lelaki Teragung: Paling memorable bagi aku. Very the glamm!! Lagu tu pun lagu OST. Lagu OST untuk drama 7 Hari Mencintaku. Sebelum ni dengar macam biasa je, tapi dayang truly perform this song like a diva last night. Habis je nyanyi semua bagi standing ovation. Memang dah agak.. mesti boleh menang vokal dan sangkut mana2 tempat. Sekali betul!. Menang vokal terbaik dan Juara Lagu! 












BIGBANG




after 2015 M-A-D-E singles.. Bigbang finally release their 3rd full abum. which consists three new songs plus 8 songs from M-A-D-E singles. 1 year delay and we only got 3  new songs. 
Anyway.... this year i think i will have less time to update about them. My phase as Bigbang's fan is nearing the end. Afterall, they will focus more on solo activity this year. 

So, i guess this will be my last Bigbang item that i purchased


^_____^

2017

ahlan wasahlan 2017.
please be a good year to me.