25 September 2016

Train To Busan


Sebelum cuti raya haji yang lepas, aku sempat pergi tengok filem Korea tajuk Train To Busan. Siapa yang masih belum tengok, aku syorkan pergilah tengok filem ni. Best sangat!
Filem ni punya thrill rasa lain macam. Rasa macam aku pun ada dalam train tu. Nampak je zombi duk kejar orang, terus semua pakat duk jerit LARI!!!

Filem ni nak cakap, jangan pentingkan diri sendiri. Itu mesej utama yang aku dapat daripada filem ni. Kalaulah orang-orang yang dalam koc tu cepat bukak pintu, mesti pakcik badan sado tu masih selamat.

Paling sedih bila part ending masa ayah budak tu kena gigit zombi jugak. Huaaaa!!!! Nangis juta lemon aku tengok part ni. Budak tu pandai sangat berlakon. Dia faham dan boleh agak apa akan terjadi dekat ayah dia lepas tu.





Tapi sepanjang aku tengok filem aku tertanya-tanya macam mana diorang semua ni boleh bertukar jadi zombi. Macam mana virus boleh tersebar? Mungkin persoalan ni akan terjawab dalam filem  'Seoul Station nanti. Filem 'Seoul Station' adalah filem anime yang juga prequel kepada filem Train To Busan. So, hopefully will be answered there.


05 September 2016

My experience with LAZADA

Sejak aku kenal ngan cik La yg satu ni. Aku dah jadi tersuka online shopping. Nampak tak. Ter ok! Tak sengaja. Niat asal aku kenal cik La sebab nak beli something untuk mak aku.

Psstt.. cik La yang aku maksudkan. ni ha...


1st item yang aku beli @ Lazada 


Alat untuk check blood pressure. Saje nak belikan untuk mak aku. Pernah survey kat kedai farmasi, boleh tahan mahal. Bila survey kat Lazada, tengok harga tak sampai seratus. Apa lagi... terus beli.

Aku suka shopping dekat Lazada sebab:
  •  Senang nak bayar. Banyak pilihan. Aku pakai cimb clicks je. 
  • Senang nak pilih barang. Macam-macam ada. Pakaian, alat kosmetik, barang elektrik, gadgets.. banyak lah. 
  • Senang dapat. Haha... yg ni antara sebab aku suka dengan lazada. Kadang-kadang tak sampai 2 hari lepas aku order, barang dah sampai dah depan rumah. Ada yang tak sampai 24 jam pun. Orang dah datang hantar barang. Betul-betul depan rumah dia hantar. Senang sangat. 
  • Senang dapat diskaun. Banyak promosi, dan voucher lazada bagi. Harga dah murah boleh dapat lagi murah sebab guna voucher lazada. 
Item paling mahal dan paling cepat aku dapat daripada Lazada.

Hisense 32" LED TV. Harga RM500++. Aku order petang Selasa. Pagi Rabu esoknya dah sampai depan rumah. Excited sangat time tu. Tak sangka cepat gila dia hantar. 

Alhamdulillah, so far dah 14 items aku beli di Lazada. Semua item yang aku terima dalam keadaan elok. Antara tips yang aku guna bila nak beli secara online ni, aku akan baca review terlebih dahulu. Pengalaman orang lain yang pernah beli item yang aku nak beli tadi. Kalau ramai yang berpuas hati, aku jadi lebih yakin nak beli. Kalau ada komen tak puas hati, memang aku cancel lah. Jadi biasanya, sebelum aku tekan order, memang aku baca betul-betul segala descriptions, details, review yang ditulis. Tak nak la nanti rasa menyesal pulak kan.

Psst.. ada voucher lagi tu. Jom Lazada!

24 August 2016

Wordless Wednesday

credit: as tagged in pic

20 August 2016

Thank You Lee Chong Wei


Sad, but he is sadder
Regret, but he has more regret
Not once, not twice but thrice 
3 times you made to Olympics final
2008 - 2012 - 2016
Not many can do the same like him
But he did it. He made it to the final

3 silver Olympics medals from him.
Dear Lee Chong Wei, 
Really want you to win. For you. For Yourself
Know how much gold medal meant for you
What could be the last Olympics for you
Thank you for winning silver
We are going to miss you
You are our nation's pride 
We're so proud of you 
Thank you Lee Chong Wei 
Thank you.









Giveaway Dan Pencarian Bloglist by Jepun Mari

Salah satu cara nak mulakan blogwalking adalah dengan menyertai giveaway.
Join satu giveaway, lihat senarai peserta giveaway, dan mulakan blogwalking dari blog ke blog yang turut menyertai giveaway yang sama. Itu salah satu cara yang selalu aku buat. Memandangkan aku ada masa sekarang ni untuk blogging. Why not mulakan balik aktiviti blogwalking ni.

So, jumpa satu giveaway yg terkini. From Jepun Mari.

Giveaway Dan Pencarian Bloglist by Jepun Mari


Syarat penyertaan senang je. So kawan-kawan blog, jom join giveaway by Jepun Mari. Tarikh akhir 23 September 2016. Masih ada masa lagi. 

Puding Roti Coklat

Ada kawan bawak pergi ofis puding roti yang dia buat. Terus datang mood nak buat puding roti jugak. Resepi dah lama simpan kt dalam phone. Tunggu datang mood je nak buat. hehe..

Resepi senang je. Lupa pulak nak ambil gambar step by step tadi. 

Bahan-bahan
-Roti (10 keping)
-Susu segar (500ml)
-Telur (2 biji)
-Esen vanilla (2 sudu besar)
-Madu (1 sudu besar)
-Mentega/ Marjerin (untuk sapu pada roti)
-Chocolate rice
-Chocolate chips

Cara-cara
- Potong roti jadi 4 keping. Nak potong 2 saja pun boleh. Ikut suka. 
-Sapu mentega/ marjerin di kedua-dua belah roti. Sapu marjerin depan belakang. 
-Susun elok-elok roti dalam bekas. sehingga penuh permukaan. kalau ada ruang kosong, selit-selitkan roti. (lapisan pertama)
- Taburkan chocolate rice. Nak letak banyak ke sikit. Ikut suka. (lapisan kedua)
-Susun lagi roti di atas chocolate rice tadi (lapisan ketiga)
-Tabur chocolate chips & chocolate rice lagi. (lapisan keempat)
- Masukkan susu segar, esen vanilla, telur, madu dalam bekas yang lain. Kacau sebati.
-Masukkan campuran susu tadi ke dalam bekas berisi roti. Biarkan dalam lebih kurang setengah jam.
-Bakar dalam microwave oven. (tak de oven, aku bedal je pakai microwave oven). Bakar lebih kurang dalam 20 minit. Tengok camne. Kalau rasa tak masak lagi, bakar la lagi. Pakai microwave je kan... kena main agak-agak. 

Puding roti yang ni tak perlu nak buat sos kastard dah. Sebab dah manis. Ada chocolate rice ngan chocolate chips kan. Makan panas boleh, nak makan time sejuk pun boleh. Kalau nak makan sejuk, dah lepas bakar, simpan dalam peti sejuk dahulu. Sedap. Tak sabar dah makan dah ni. ^_^




So close yet so far....

0120 hrs.

Tamat sudah perlawanan akhir  beregu lelaki di antara team Malaysia vs team China. 
Malaysia were so close to win our first ever Gold Medal. Berjuang hingga ke mata akhir penentuan. Namun team Malaysia tewas tipis di tangan China. 3 set. 16-21, 21-11, 23-21.






So close yet so far...

However,

Rio Olympic masih belum berakhir

Di tangan Dato' Lee Chong Wei kita letakkan harapan. 

Chong Wei, good luck! 



No matter what the result is, either we settle with 3 silvers in badminton or 2 silvers, 1 gold. We are proud of all of you!!! 


18 August 2016

Suicide Squad

Off day yang lepas aku sempat pergi tengok filem suicide squad. Tak plan pun, sbb ramai member yang kata tak best sangat. Tapi waktu aku pergi hari tu, filem ni je yang ada time tu. so pilihla suicide squad. 

                      

Aku tak tau sangat cerita2 from DC. So aku tak tau filem ni pasal apa sebenarnya.

Bila dah tengok baru tau.. suicide squad ni ala2 team avengers la. Tapi versi DC. Geng geng yang join suicide squad semuanya ada kelebihan/ kekuatan masing masing. Tapi diorang ni selalu buat jahat sebelum ni menggunakan kekuatan diorang tu.

Org government cuba kumpulkan diorang ni dan tubuhkan suicide squad untuk bantu jaga keamanan konon la... haha.
Bagi aku filem ni macam tak teratur jalan ceritanya. Divergence. Ada sampai satu peringkat, aku konfius, diorang berlawan dgn siapa sebenarnya. Macam ramai sangat musuh. Lagi satu, gelap. Tak boleh ke diorang berlawan waktu siang? Hehe...

Apa yg best pasal suicide squad?

Aku dapat botol air satu. Haha.. melayang 25 ringgit sebab nak botol air comel ni.

17 August 2016

Makaroni Bakar

Dulu-dulu waktu raya, mak aku selalu buat makaroni bakar. Makanan favourite aku time raya tu. Lepas mak aku stop buat makaroni bakar, aku dah tak makan dah. Susah nak jumpa.
So, raya tahun ni, aku nekad nak try buat sendiri. Hehe....
Aku google resepi. Sehari sebelum raya, aku beli bahan-bahan nak buat makaroni bakar.
Bahan-bahan yang aku guna tak banyak pun. Aku guna daging kisar, sosej, makaroni, lobak merah, lada benggala, telur, serbuk kari.  Itu je. Sebenarnya., nak letak banyak benda pun boleh. Ikut suka lah nak letak ayam ke, udang ke isi ketam ke...tapi aku malas nak beli bahan banyak-banyak.

Pagi raya. orang lain sibuk pergi beraya, aku duk kat dapur, duk buat makaroni bakar. Heh heh...
Aku ikut step by step macam yang aku google. Hasilnya


Lepas try makan sket.... rasa tawar. Haha... Aku bagitau kt ma/k aku. Mak aku tanya, "ada letak garam gula tak?" 
Allah..... lupa. Aku tak letak garam gula langsung. Hahaha.... Patutla rasa tawar je. 
Jadi nak modify pun tak boleh dah. Dah siap bakar. Apa yang aku buat. Aku ambil bekas. Aku letak siap-siap sos pencecah Ummi dalam bekas tu. Kiranya jadi macam base makaroni bakar ni. Lepas tu aku letak makarani bakar dalam bekas tu. Bagi dia meresap sos  tu. Sos pencecah Ummi ni rasa manis. So, leh la cover bagi rasa manis2 kat makaroni bakar ni. Haha. 

Cetaphil - the last one standing

mai aku kongsi satu cerita.

dulu, kulit muka aku termasuk dalam kategori normal, tak de masalah, tak de jerawat. 
pakailah barangan skincare jenama apa sekalipun, tak de kesan negatif langsung.
kesan positif pun tak de lah sangat. haha... pendek kata..senang lah nak jaga. cuma kena rajin cuci je. atleast yg three steps tu: cleanser, toner, moisturiser.  

sebelum ni aku pakai produk NanoWhite. bertahun jugak aku pakai. zaman belajar kt U dulu memang aku loyal dengan Nano je. Aku rasa okay je. Then, one day, aku pergi buat facial kt satu tempat ni. Staff kt situ suggest kat aku untuk tukar produk. Alasan yang dia bagi.

"Kulit muka kamu kering. Patut pakai yang boleh bagi lembapkan kulit. Kamu pakai Nano dah lama, tapi tak memberi kesan lembapan pada kulit pun. Jadi, kenapa masih guna yang sama. Cuba cari produk yang boleh bantu kurangkan masalah kering di kulit muka kamu ni." 

Sudahhhh.. memang la aku tau, kulit aku kering. Tapi tak terpikir la pulak pasal nak tukar produk lain. Tapi sedikit sebanyak, apa yang staff tu sebut terlekat dalam kepala aku. Memandangkan sebelum ni aku kalau pakai produk ape2 pun, tak de negative effect sangat. Jadi aku cuba try pakai produk baru kali ni. Without me realised that, it will change/ affect my skin forever. 

At first, ada kesan kulit menggelupas. Aku pergi klinik, doktor bagi aku krim sapu. During this time, aku try macam-macam produk/jenama. Mungkin silap aku, aku terlalu cepat untuk tukar produk. Rasa tak best aku tukar pakai yang lain. One day, kulit muka makin teruk. Sampai satu tahap, bengkak-bengkak kt pipi, kt dahi. Aku cuak jugak time tu. Dua klinik aku pergi. Dua-dua bagi ubat sapu je. What i need not only ubat from doctor, but i need to hear what they say, advise and recommendation from a doctor. Bila keadaan makn teruk, aku pergi kt klinik yang kawan aku cadangkan. And i'm glad i went there.

Doktor perempuan kt klinik tu sangat baik. Terkejut dia tengok muka aku teruk macam tu sekali. Dia hairan kenapa baru datang. Dia siap tolong google untuk aku, sakit kulit yang mungkin aku ada. Cuak aku dengar. Tiga kali aku pergi klinik ni sebab ada rawatan susulan, and dia nak tengok progress lepas aku makan ubat yang dia bagi. 1st pergi, dia bagi aku ubat makan. 2nd time pergi dia bagi aku ubat sapu. 3rd time pergi...since keadaan kulit macam tak berkurang. so dia suggest untuk pergi ke hospital jumpa pakar kulit terus. Ambik kauuu... siap kena jumpa pakar kulit. 

Next step aku. Hospital. Jumpa doktor pakar kulit. Doktor muda doktor yang aku jumpa kt hospital ni. Dia tengok jenis ubat yg doktor sebelum ni bagi untuk aku makan. Dia kata tak elok makan banyak2, nanti ada long term side effect. Ok. Aku memang dah stop makan pun. Kt hospital ni dia bagi aku ubat sapu. And macam biasa, after few weeks, ada rawatan susulan. Rasanya dua kali kot aku pergi. Luckily, ubat sapu yang hospital bagi berkesan untuk aku. Kulit muka aku dah kembali normal. Doktor pakar tu cakap, mungkin sebab produk muka yang aku pakai menyebabkan kulit muka aku jadi sensitif.

The thrill part of my story come when i try to use product on my face. Every time i try to use new product, either cleanser, toner, masker or even makeup, there will be side effect on my skin. Bengkak-bengkak, rasa panas, merah-merah, gatal-gatal dan kulit menggelupas. *sigh* sedih tau. Kadang aku kena makan ubat surut bengkak, or ubat tahan gatal from klinik untuk kulit aku jadi elok balik. Keadaan ni berulang setiap kali aku pakai any new product. Niat aku pakai sebab nak cari produk yang betul-betul sesuai dengan aku. Banyak jenama aku try. Mostly yang natural. Tapi banyak yang tak sesuai dengan aku. 

So, sekarang ni hanya jenama ni yang aku pakai untuk cleanser and moisturiser cream. 



Alhamdulillah, kulit muka aku tak beri masalah everytime aku pakai Cetaphil. So sekarang ni memang aku dah tak try jenama lain. 



More medals for Malaysia!


                                  


                                  

Tahniah team Malaysia. Jaminan pingat olympic kedua dan ketiga buat Malaysia di Rio Olympic 2016.

Mixed double and men double for final badminton in Rio Olympics 2016.


Moga Lee Chong Wei akan turut berjaya melangkah ke final. Harapnya kurang bebanan untuk chong wei dan dia boleh bermain dengan lebih baik kali ini. He should play for himself. This will be his last Olympic. I know he really really want this gold medal.
Come one Team Malaysia. Go for GOLD this time.


16 August 2016

Descendants Of the Sun fever


It's been so long for me to have Kdrama fever. Remember this post?  Descendants of The Sun or DOTS as many fans said brings back kdrama fever in me. Believe it or not, i watched this drama 5-6 times already. And dont think it will stop at 6. lol. i'm sure i'll watch it again for n-th times. To be honest, the first reason why i started this drama because of its hype. The hype about this drama has started since last year. So, it's like the most anticipating drama for 2016. Comeback drama for JoongKi post army and comeback drama for Hye Gyo after her last drama 3 years ago. 

What i like about DOTS? 
  • Song-Song Couple! Tbh, i know Joongki from his Running Man days. I never watch his drama or film before. So, you can see that i'm not his fan before. But this drama turn me into Joongki's fan. Haha... Melting with his acting as Captain Yoo Si Jin. And the chemistry between Song-Song couple is amazing. 
  • Plot. Story about doctor and army is new. at least for me. Something fresh. no love triangle. No rich man poor woman. Beautiful scenes. Plus, they were not really focusing on love story, but there's multiple events that happened between characters and between team doctors and team soldiers. 
  • OSTs. Love the songs!! My favourites





Ok. Now

What i dont like about DOTS?


Unrealistic plot. Actually my biggest issue is on episode 14. Lol. i really was not satisfied with this episode. Ok. let me explain frame by frame.


See, Captain Yoo was on his mission. Unfortunately he got shot. Multiple gun-shot. My wild guess, he was wearing bullet proof. Because that's the only logical explanation that i can accept - referring to next scene at the hospital. Doctor Kang was totally shocked when she saw Yoo Si Jin came to hospital covered in blood.


I dont know if the procedure she made correct or not, but i guess there's real doctors at site to monitor their medical scene. He was in cardiac arrest. After few minutes, his heartbeat returned, wake up, and first question is...



like..seriously dude.. you got shot! you should be in operation room and doctor should try to remove the bullets from your body. He got blood on his shirt. For sure he got gun shot somewhere right??? but no, he need to have showdown



This illogical/ unrealistic scenes is bugging me. Like.. i cant really enjoy this amazing episode because of this scenes. 


Dont make me started with episode 15&16. Lol. i wish they show more on how yoo si jin and seo dae yeong survived. after one year, they still in their uniform complete with wound/ injuries. However Song Hye Gyo is superb in ep 15. I cried watching her cried. She deserved award for her acting. Thumbs up!

This post is getting longer than i expect. I should end here. Sorry for the bipolar post. lol. I do love DOTS a lot! Just unsatisfied with few things. Even, while i was writing this post, i was watching DOTS again. haha... ^__^

23 May 2016

Movie: FAN

I watched it last month. but only today i got that mood to write in my bloggy. Heh. Planned to watch with my friend but end up watching it alone. Didn't matter. I enjoyed myself. No hal lah.
Ok stop rambling. Let's go straight to FAN.

After Dilwale, i was waiting for SRK's next movie. And this time, i really enjoy his acting. He played two characters, Gaurav and Aryan. As a superstar and an obsessive fan. He did great job. I feel like i can sympathize with both characters. However, I end up didn't root for neither Gaurav nor Aryan . Because, both have their faults and egos.

About the plot, the first chapter is all about Gaurav. A young man who has genuine wish to see his big idol. I do find it's quite creepy though... why? Cause Gaurav is looking exactly like younger Shah Rukh Khan. But there were moment that made me forgot that he is Shah Rukh Khan. He is just Gaurav. Damn CGI and makeup! lol.

look at that!!! shahrukh khan zaman muda!!

The second chapter is gearing towards Aryan. I do wish the director continue more with Gaurav story. Now Aryan the superstar takes the lead and leading the story. But i wish they slow down the chasing scenes. After 2 times, it got a lit bit repetitive...i was like.... are you guys not tired? and Aryan? stop acting like hero just ask your bodyguard to catch Gaurav. lol.

The ending is kind of heartbreaking. After it ended..i feel numb. kind of speechless. I have this tiny little hope that they'll have happy ending for both. but....that's not what i got. It's like...even till the end of that chasing and after they met, both still don't understand each other's point of view. Kinda sad. I feel sad for Gaurav but at the same time... i understand why Aryan did that.

The film reminds of my own obsession towards my favourite group, Bigbang. Even though i have passed that phase. (still love them just i no longer have time to spend on them) But i remember staying all night, didn't sleep (what is sleep...) just to watch Bigbang videos. The time that i should study or do my assignments but i end up wasting my time reading and chatting with my online friends about Bigbang. i appreciate the friendhip with them... still keep in touch with them through twitter but i wish i realize this sooner and spending my time wisely.

Moral of the story... be modest.      Enjoy the film!! ^__^

23 March 2016

Munafik

17 juta dalam tempoh 26 hari. Macam tak caye je, tak sampai setahun rekod polis evo dah dipecahkan. We will see which one will be the new winner. Munafik? Ola bola? Atau Boiboiboy?

Last week aku pergi tengok filem munafik. Serius seram giler. Balik lepas kerja terus pergi wayang. Ramai jugak la yang ada dalam hall tu.

Kagum dengan filem terbaru syamsul yusof ni. Semua perempuan pakai tudung dalam cerita ni. Bahasa arab pun lancar je. Doa doa yang diorang lafaz pun lancar. Aku maafkan lakonan syamsul yang agak kaku. Hehe... Sebab dia pun jarang berlakon. Nabila mantap.

Jalan cerita dia full of suspense. Banyak part yang aku tutup2 mata. Lol serius wehh..takut tengok. Terbang sana lompat sini. Flow story smooth je. Plot ok tak de caca marba. Bila dah nak hujung cerita, satu persatu dijelaskan hal sebenar.

Kenapa waktu syamsul dan anak dia pergi melawat kubur isteri dia, ada pakcik tu pandang pelik je. aku ingatkan pakcik tu jahat. Rupanya dia pelik tengok syamsul cakap sorang2. Huhu...sedih.

Seriau tengok waktu syamsul pergi gali kubur wife dia pastu ambil mayat wife dia bawa balik rumah tunjuk dekat anak dia. Serius yg tu hardcore. Lega sebab tu hanya mimpi semata mata.

Tapi aku tak brape faham dengan ayah nabila. Sihat pastu tetiba sakit. Atau mungkin sebab aku banyak tutup mata jadi ada part yang aku terlepas.

Siapa yang belum tengok filem munafik, pergilah tengok dan cuba ambil iktibar dari filem ni. Tahniah buat syamsul yusof. Semoga terus hasilkan karya macam ni.

17 February 2016

Ola Bola


Ola Bola.
Hari Khamis lepas aku sempat pergi menonton filem Ola Bola. Aku pakai tiket free yang Celcom bagi. Thanks Celcom. 

Sebelum ni ingatkan cerita Ola Bola ni memang berlatarkan masa zaman 80-an tu. Rupanya cerita ni jenis yang flashback. 

Wartawan Marianne buat cerita pasal team bola sepak Malaysia tahun 1980. Marianne pergi mencari Eric, salah seorang pemain bola sepak ketika itu untuk mengetahui kisah sebenar mereka. Eric pun berceritalah...dan cerita ni pun kembalilah ke era 80-an.

And yess.. cerita ni memang mengingatkan aku tentang filem Chak De India. Bezanya cuma jenis sukan. Ola Bola pasal bola sepak, Chak de India pasal hoki. Sepanjang tengok Ola Bola aku duk teringatkan scene2 yang ada dalam Chak de India. Bila part coach duk bagi semangat dalam bilik persalinan, aku teringat dekat scene Shahrukh Khan bagi ucapan berapi api dalam bilik persalinan dalam cerita Chak De India. Bukanla nak kata filem ni ada persamaan or copy paste cerita Chak De. Tapi sebab dua-dua filem pasal sukan kan... feel dia lebih kurang sama. 

Ada satu dialog dalam filem ni yang aku masih ingat..

"kita menang! yeahh..esok kita cuti!" 
hahaha.. tergelak aku bila boss dekat office tu cakap macam tu. Even sekarang pun kita masih amalkan budaya macam ni. Pantang menang acara sukan, mesti esoknya cuti. Menang sukan sea nak cuti, menang piala malaysia nak cuti, menang badminton nak cuti. Tak tahan tu... kalah pun masih nak minta cuti half day. lol. 
Oh Malaysiaku. Memang kaya dengan cuti. Orang lain yang main sukan, orang lain yang dapat cuti. 

Dengarnya filem ni dah capai 12 juta. Hebat! Astro Shaw memang padu. Three years in a row. The Journey, Polis Evo and now Ola Bola. 







'Banana shot' from Faiz Subri

Hi alls....
lama tak update sini.
nak share satu video ni...
cun giler




Kalau baca dalam Berita Harian, siap kata gol ni boleh tercalon untuk anugerah Puskas iaitu anugerah jaringan gol tercantik.

Siap ada komen yang sembang pasal hukum fizik lagi. Aku pun pelik macam mana bola boleh melencong cantik macam tu. Kalah Roberto Carlos dan David Beckham kalau macam ni. Hahaha

31 January 2016

Durian crepe

Few years ago...waktu tengah viral orang duk makan durian crepe, duk post kat fb, blog bagai cara nak buat durian crepe...aku time tu teringin nak makan. Siap bookmark resepi nak buat durian crepe. Konon2 la rajin sangat kan. Tapi...hmmmm sampai ke sudah tak makan. Buat sendiri apa tah lagi..memang tak la jawabnya.

Akhirnya...hari ni pegi pasar pagi td kebetulan terjumpa org jual durian crepe. Terus beli 1 paket rm 10 harga.


First time aku makan durian crepe. Ketinggalan kereta api sungguh. Makan time lapar... Mmg rasa sedap. Tambah lagi durian crepe yg aku beli ni tak berapa manis sangat. Ngam ngam ngan selera aku. Mungkin aku akan beli lagi? :) 

26 January 2016

Pasca AJL30

Biasa aku buat post pasal ajl. Tp kali ni rasa malas nak review panjang panjang. Overall macam tak best sket final ajl kali ni

Sebenarnya aku ralat bila aku punya favourite macam tak bagi all out. Walaupun dia berjaya sampaikan mesej lagu tu dengan baik. But still...if he did like as good as his performance at abp last year..confirm ada harapan nak menang. Tapi dia buat simple gila. Pastu vokal pulak tak smooth mcm yg abp tahun lepas. Lepas dia perform,aku dh rasa dia mcm susah nk menang no 1.

Jadi aku pun terima dgn hati yang terbuka bila lagu potret dapat no 1. Sbb potret antara favourite aku jugak. Selalu layan lagu ni dalam radio. Tak sangka rupanya akim dan abang dia yg cipta lagu ni.


Review AJL30 aku secara ringkas

  • Hazama- tak sihat ek? Suara pancit. Banyak terkucil. Effect asap atas stage tu dah smart dah
  • Annoyed ngan penaja. Cam biasa.
  • Pengacara banyak tersasul. Like seriously fafau??? Jerat percintaan tahun 1996 lah..bukannya 1986.
  • First time tengok kumpulan drama band. Diorang rupanya...slalu dengar kt radio je lagu ni. Not bad vokal. Pandai nyanyi live.
  • Kalau perasaan, ramai yg nyanyi cam dayang tahun lepas..nyanyi pastu pause jap. Konon2 nk show off vokal best kot.
  • Persembahan selingan macam tak brape menjadi. Yg best hanyalah duet jac dan hafiz. Vokal terbaik di ajl 30. 

P/s: lol..jadi panjang jugak post ni. Bila dh membebel kan...cmtu la jadinya. Haha


21 January 2016

Ola Bola

Filem ni macam best je. Ala ala Chak De India...




confirm nanti bila keluar, aku pergi tengok.
tak mustahil utk jadi filem pecah panggung dan mungkin boleh lawan kutipan the journey dan polis evo.